Våra unga företagare

Information om skolans unga företagare

Till företagens PopUpShops och reklamfilmer!

KLICKA HÄR 

När du ska ansluta till google-meet rekommenderar vi att du gör det via din privata gmail.

Be Beanie UF

Vi är 5 tjejer som driver UF-företaget Be Beanie. Vi erbjuder prisvärda unisexmössor tillverkade av 100% ull i många jordnära färger, som är både trendiga och tidlösa. Ull är ett förnybart och naturligt material. Vår mössa kombinerar därmed värme, mode och hållbarhet. Ullen är även mulesingfri, vilket innebär att djuren har behandlats bra. Du kan alltså handla med gott samvete då varken djuren eller naturen behövt lida. När du köper vår mössa gör du dessutom en god gärning då vi donerar 10kr per mössa till Alopeciförbundet. 

Hemsida

Instagram

Facebook

ReTote UF

ReTote UF erbjuder klimatvänliga och hållbara tote bags gjorda på återvunnet material, producerade av svenska sömmerskor. Våra tote bags kommer vara tillgängliga i vår onlinebutik samt genom direktförsäljning. Hjälp oss skapa ett konsument-och modesamhälle där alla kan bidra till en hållbar utveckling!

Instagram

Facebook 

Insignis UF

Insignis UF tillverkar handgjorda och närproducerade halsband, i din prisklass och som även bidrar till miljön. Våra halsband är gjorda av glaspärlor och med en tjusig sötvattenspärla som berlock. Insignis halsband är både trendiga och användbara för kvinnor i alla åldrar och för alla tillfällen. Sedan har halsbanden även en djupare innebörd då 15 % av vinsten går till WW -Östersjön, eftersom vi vill bidra till ett renare Östersjön. För 79 kr kan man välja bland fem olika halsband med olika design, vilket gör att det finns något för alla, både mer stilrena och även färgglada.

Instagram

De tre mustarna UF

Vi är tre stycken killar som går tredje året på ekonomi på Danderyds Gymnasium. Att gå trean på ekonomlinjen innebär att man ska starta och driva ett UF-företag. Därmed tillverkar vi  och säljer äppelmust. Vår must är  inte som vilken must som helst. Tvärtom då vår äppelmust  produceras nära med äpplen som i själva plockar från vänner och familj i Danderyd. Musten förpackas och säljs som äppelmust närproducerad i Danderyd. Våran must tillfredsställer och riktar sig till dig som är på jakten efter en utsökt ekologisk must tillverkad med kärlek. Är du sugen på god must eller har några funderingar? Tveka inte på att höra av dig till oss via instagram.

Instagram

Safeflex UF 

Vi på Safeflex UF vill hjälpa till att bidra till en säkrare värld. Tillsammans bidrar vi med framkallandet av våra reflexmössor för att minska trafikolyckor under Sveriges mörka halvår. Mössorna finns i storlekar för barn och vuxna och i 4 färger för vuxna och 5 färger för barn. Reflextråden som finns insydd i hela vuxenmössan och i bollen på barnmössan lyser upp när mössan träffas av ljus. Våra användare syns vid ett avstånd på 125 m istället för att synas vid 20-30 m utan reflex. Vidare bidrar företaget genom att skänka 25% av vår slutgiltiga vinst till hjälporganisationen BRIS. 

Hemsida

Instagram

Chartam UF

Vi är ett uf företag som värnar om miljön genom att återanvända papper till nya skrivböcker. Våra produkter är producerade av 100% återvunnet material som görs varsamt i vår verkstad. Utöver våra böcker erbjuder vi även klassiska brevpapper som även dom har en unik känsla. Våra papper tillverkas, lufttorkas och binds helt för hand av oss själva.

Instagram

The helping bag UF

Hej vi är ett företag som bryr oss om vår jord och klimat och därför har vi skapat en produkt som både gör vardagen enklare men bidrar till en bättre miljö. Med våra tygkassar kan du enkelt och smidigt spara pengar och bidra gott till ett bättre klimat. Tanken med våra tygkassar är att de ska kunna användas till allting det vill säga användas när du ska handla, gå till skolan, gå till jobbet etc. Våra kassar är stilrena, enkla och kan bäras av vem som helst. Just nu har vi ett litet samarbete med företaget Absorb som arbetar med att plantera skog i norden, vi finansierar detta samarbete med lite av vinsten vi får av våra kassar. Våra leverantörer planterar också träd för varje 50:e kasse vi köper av dem.

Facebook

Relightable UF

Relightable UF vill skapa ett modernt och hållbart initiativ genom att sälja laddningsbara tändare. Vår planet prövas ständigt och när vi nu gått in i 2021 anser vi i Relightable UF att det är viktigt att vi alla tar sitt ansvar och minskar användningen av fossila bränslen. Med den pågående pandemin lever vi en mörk period och vad passar då inte bättre än att lysa upp middagsborden med hjälp av våra elektriska tändare som inte påverkas av vind? Vi säljer tändare drivna på el som lätt laddas med medföljande USB-sladd i dator eller eluttag. Tändarna finns i de fyra färgerna blå, svart, silver och färgglad och kostar endast 149 kr/st.

För mer information och köp går ni in på våra kanaler länkade nedan!

Hemsida

Instagram

Facebook

Mail

Cap Charité UF

Cap Charité säljer miljöanpassade kepsar med tre motiv föreställande olika utrotningshotade kattdjur, till förmån för världens utrotningshotade djur. Kepsarna kommer i sex olika färger, både jordnära och färgglada. För oss på Cap Charité är miljöaspekten väldigt viktig och därför har vi jobbat hårt för att tillverka kepsarna i 100% naturbomull eftersom det är ett material som inte bidrar med extra utsläpp som konstgjorda material gör, till exempel polyester. Kepsarna produceras i Polen för att transportavståndet ska vara så kort som möjligt, ju kortare transport desto mindre utsläpp! För oss är det viktigt att inte bara sälja en keps utan även en medvetenhet, en livsstil och ett engagemang. Våra kepsar representerar just det och köper du en keps av oss kan du med gott samvete säga att du inte bara har en ny, snygg keps utan att du även har bidragit till viktiga ändamål. 

En del av vår vinst kommer även skänkas till förmån för världens utrotningshotade djur!  

Facebook

Instagram

Hemsida

Facemask UF

Facemask UF säljer återanvändbara munskydd i tyg till alla i behov med fokus på gymnasieelever. Munskydden har olika roliga, snygga och stilrena motiv, huvudsakligen inriktat på gymnasieloggor. Under rådande omständigheter med Covid-19, vill vi att munskydd ska vara tillgängliga för alla för att minska smittspridningen. Vår vision är att så många som möjligt ska använda munskydd, därför ska munskydden vara attraktiva för alla, speciellt för vår huvudsakliga målgrupp gymnasieelever. För att underlätta försäljningen av Facemask UF’s munskydd kommer försäljningen ske fysiskt och online via våran hemsida. Facemask UF har valt att donera all vinst till Läkare Utan Gränser’s “ge en gåva”. Donationens mål är att stödja forskning och sjukvård för att stoppa virusets spridning och ge dem värst drabbade samhällena de resurser de behöver för att agera snabbt och skydda dem mest utsatta.

Instagram

Hemsida

DrinQ UF

Välkommen till DrinQ. Vi är ett UF-företag som säljer hopfällbara vattenflaskor i materialet silikon. Där man även har möjligheten att göra sin vattenflaska sin egen. Du kan designa locket hur du vill, ditt namn, dina initialer eller varför inte din fotbollströja nummer. Våra hopfällbara vattenflaskor kan användas smidigt och enkelt just för din vardag! Med den stora flexibiliteten blir den självklar att ta med överallt, allt från handväskan till din träningsväska. The choice is yours! Flaskan är även BPA free, så att alla kan dricka riskfritt! Gör din personliga vattenflaska för dig eller ditt företag. Drick med omsorg. Vi på DrinQ UF kämpar hårt, som många andra, att alla ska kunna dricka vatten riskfritt. Våra flaskor är därför BPA fria, men vi vill inte sluta där. Vi har valt att 10% av vår vinst ska gå till Wateraid’s kamp om rent vatten för alla.

Instagram

Hemsida

CAD UF

Vi på CAD UF erbjuder en 3D-printing tjänst där man kan få beställda produkter 3D modellerade och utskrivna till ett bra pris. Vi erbjuder även färdiga 3D-printade produkter.

Instagram

Hemsida

Reworked UF

Reworked UF säljer individuellt designade klädesplagg som är tillverkade av återvunnet material enligt hållbara tillverkningsprocesser.

Instagram

Hemsida

Reflace UF

Reflace kombinerar säkerhet med mode. Vi erbjuder skosnören med invävd reflex som fungerar till många olika skor. Med våra snygga och moderiktiga skosnören höjer vi säkerheten för dig i din vardag utan att du behöver tänka på det. Reflace kommer göra att människor blir mer synliga i höst/vintermörkret oavsett vem personen är, var personen är eller vad en person gör. Vi erbjuder utkörning i Danderyd, Täby och Sollentuna, beställning går att göra via Instagram och på vår hemsida.

Instagram

Hemsida

Klara matten UF

Vi är fyra killar i årskurs 3 på Danderyds Gymnasium som har startat ett UF företag. Vi har utvecklat en e-tjänst tillsammans med en matematiklärare på Kungsholmens gymnasium som har 20 års erfarenhet av att undervisa gymnasiematematik. Tjänsten innehåller allt det nödvändiga för att klara matten, enkla videogenomgångar, uppgifter och quiz som du måste klara för att ta dig vidare till nästa moment. Allt på E-nivå. Har man svårt i matten ska man inte behöva lyssna på onödiga genomgångar utan bara fokusera på det allra viktigaste. Nu släpper vi hela Matematik 2b. Det är utmärkt för elever som har svårare att förstå matten, men också för elever som siktar på högre betyg men vill ha en stadig grund.

Hemsida

Mail

Instagram

Pantskallarna UF

Pantskallarna UF är ett tjänsteföretag som återvinner pant åt sina kunder i dessa rådande tider. Vår affärsidé går ut på att samla in pant från privatpersoner, både genom hämtning av pant samt via utplaceringar av våra egna pant-insamlare. Vi vill minska spridningen av covid-19 genom att återvinna åt kunder i riskgruppen men även för att underlätta i vardagen. Med hjälp av el-bil och cyklar kommer vi att åka till våra kunder och hämta upp deras pant, därefter återvinner vi kundens pant och slutligen swishar vi tillbaka 50% av pantsumman till kunden. Vår vision är att så många som möjligt ska på enkelt sätt kunna påverka klimatet och göra sin del för miljön. Boka upphämtning av pant på våran hemsida, bäst av allt, du tjänar pengar på det.

Hemsida

Instagram

Transparent konst UF

Våran produkt är en PVC-glas tavla med natur motiv som passar toppen i vilket hushåll som helst! Bilderna är hög kvalité och det ska vara estetiskt nöje. Tillsammans med tavlorna vill vi driva ett budskap kring hållbarhet och grön konst. Vi vill att du som individ och konsument ska förstå att du kan påverka för ett hållbart samhälle idag. Det lilla du gör påverkar den stora bilden.

Hemsida

Instagram

Safe Self UF

Safe Self UF kommer framförallt sälja automatiska beröringsfria handspritsstationer men även ytterligare covid-19 relaterad säkerhetsutrustning. Säkerhetsutrustningen vi erbjuder inkluderar bland annat munskydd, handdesinfektion samt nitril handskar. Dessa beröringsfria handspritsstationer är säkrare alternativ för traditionella handspritsstationer och minskar onödig beröring av koncentrerade ytor som potentiellt varit i kontakt med viruset. Safe Self UF har genomfört ett samarbete med företaget Servicekompaniet, detta medför att samtliga produkter kommer ifrån Servicekompaniet. Produkterna vi erbjuder används därav inom varierande medicinska syften samt erhåller kvalitén som tillämpas av både landstingen och den svenska vården.

Hemsida

Blitz UF

Blitz UF erbjuder en Egendesignad ring med blixtmotiv i Sterling Silver 925. Ringen är justerbar för att få en så stor målgrupp som möjligt.

Instagram

Facebook

Hemsida

Futur UF

Vi på Futur UF tänker att kläder är en del av vår identitet. Kläderna som vi bär är inte bara till för att vi själva ska känna oss fina, men används också som ett verktyg för att visa våra känslor, personlighet och intressen. Men kläder är en av de största klimatbovarna just nu i våra samhällen och många arbetare som producerar kläderna jobbar hårt för en extremt dålig inkomst. Därför erbjuder kvalitetsprodukter som inte bara är producerade och transporterade på ett klimatsmart sätt, men som också är producerade på ett sätt så vi är säkra på att arbetarna har en bra lön och rimliga arbetstider. För att våra kläder ska vara unika på marknaden kommer vi erbjuda hoodies som väcker känslor hos personer och får en att känna. Kläderna kommer ha kreativa och fantastiska foton på naturen. Vi vill att folk ska gå runt med våra kläder och inte bara känna sig trendiga, men att dem också ska ha i bakhuvudet att känna sig stolta över att deras kläder lämnar ett litet klimatavtryck och att arbetaren som har gjort klädesplaggen inte behöver känna sig stressade över att få mat på bordet.

Instagram

BUUF

Vi är tre killar och tre tjejer som har skapat ett företag som vi kallar Botten Upp UF/ BUUF. Vår affäridé är att köpa in glas från second hand butiker och loppmarknader, bland annat Röda korset, för att ge glasen ett nytt liv. Genom att måla nya fina, coola designs, skriva roliga texter och citat på glasen, får glasen inte bara ett nytt liv utan glasen sätter också färg på din vardag. Inte bara ger vi glasen ett nytt liv, vi ger dem även ens chans att leva vidare genom då second hand vilket gör att du som handlar av oss inte bidrar till onödig tillverkning av glas. Glasen kommer ligga på en summa mellan 25-100 kr, det beror helt på vilket typ av glas man önskar eller vilket typ av design. Därmed har du som kund ett val att välja själv vad som ska vara på just ditt glas, och göra det unikt på ditt sätt. 

Instagram

Stay Drip UF

Vår affärsidé är att erbjuda modeintresserade ungdomar en möjlighet att kunna uttrycka sig med ett snyggt och stilrent paraply. 

Instagram

Remade By Vej

Vi är tre tjejer som går andra året på Danderyds gymnasium, vi läser Sam- juridik och valt Entreprenörskap med UF som individuellt val. Vi kom fram till att vi ville göra något kreativt och samtidigt visa hänsyn till miljön. Eftersom vi alla är intresserade av mode valde vi att just göra miljövänligt mode i form av secondhand produkter. För att göra vår touch på det hela, valde vi att designa om produkter vi hittat först på andra secondhand butiker till att bli mer unika och exklusiva än innan. Vi tror på att secondhand kan locka flera av dagens ungdomar genom att försäljningen sker på Instagram och att vi designar efter den efterfråga som finns hos första produktions butiker som är kända hos oss unga vuxna idag. Allt från jeans, kjolar, toppar, skor och andra accessoarer kommer att få ett högre andra hands värde och dessutom bidrar du till en hållbarkonsumtion. Kika gärna vårt Instagramkonto där vi publicerar våra designade produkter!

Instagram

Clips UF

Clips.uf är ett företag som främst riktar sig mot något “utöver det vanliga”. Hårklämmor är något som faller oss alla i smaken men som vi tycker är tråkiga på den vanliga marknaden idag. Vi vill sälja klämmor i fina mönster och färger som inte erbjuds i de vanliga butikerna. 

Instagram

Ponic Garden UF

Vi är 5 ungdomar som har startat UF företaget Ponic Garden. Vi säljer miljövänliga och effektiva hydroponiska odlingar för hemmaodling. Till en kostnad om endast 390 kronor får du en odlingslåda med tillbehör, såsom frön och näringsvätska, hemlevererat till dig. Vår låda är ett miljövänligt och hållbart alternativ till dig som vill bli självförsörjande av färska kryddor. Planteringsjord behövs inte då hydroponisk odling endast kräver vatten. Smart – eller hur?

Hemsida

Instagram

Dojo UF

Dojo UF erbjuder en kaffemugg för unga kaffedrickare som uppskattar unika motiv. Vi erbjuder två olika muggar. Ena muggen för tonåringar i och runt Danderyds Gymnasium och andra motivet för dem som kan relatera till en specifik film "the godfather". Det vi vill uppnå med vår affärsidé är att skapa en mer positiv vardag för alla våra kunder genom att ge dem ett leende på läpparna när de tar sitt morgonkaffe. 

Instagram

SafeShell UF

Vår ide är att skapa billiga och innovativa airpods-skal. Airpods är en produkt som kostar mycket pengar, och därför vill vi se till att man skyddar dom. I nuläget så flyger själva hörlurarna ut om du tappar dom i marken, därför tänker vi att man har ett mjukare material, alltså ett material som dämpar vid kollision. Vi kommer att ha en bättre låsning som håller hörlurarna i lådan under kollision med marken. Därför kommer vi göra en tygficka med ett hårdare skal i fickan. Vi kommer sedan rikta in oss på även ungdomar och äldre. Vi gör vår egna design, där vi gör något typ av märke till S.S.P.

Instagram

Däckat och klart UF

Vi vill erbjuda våra kunder ett förenklat och energisnålt sätt att byta sina däck i årstider där det är relevant. Det enda kunden behöver göra är att slå en signal så kommer vi och byter era däck snabbt och simpelt.

Instagram

Strawit UF

Vi är 5 killar som startat och driver UF företaget Strawit UF. “Vi erbjuder stilrena, återanvändbara och hållbara metallsugrör för ett billigt pris, och skänker 10 kr till WWF för varje köp”. Våra sugrör är gjorda av rostfrimetall och kommer med en anpassad diskborste för enkel rengöring. Strawit har miljötänket i fokus och med det så skänker vi ca en tredjedel av vinsten till WWF. Vid försäljning använder vi oss dessutom av otryckta kartongförpackningar. Detta passar dig som vill ha ett alternativ till plastsugrör, med stilren silvrig design som passar i alla typer av situationer och miljöer. Du köper dessa sugrör med gott samvete för miljön och vet att du bidrar till det bättre. 

Instagram

Start IT UF

Vi säljer digitala tjänster till start up och mindre företag. Det rör sig om tjänster såsom logo design, hemsidor, reklamfilmer, podcast omslag och så vidare. Allt som rör grafik och design som kan hjälpa företag säljer vi. Vårt mål är att hjälpa andra företag att nå sina mål. Vi riktar oss främst till företag som precis startat och tanken är då att vi ska hjälpa de att få in en fot i marknaden via våra tjänster. I dagens modernisering så blir grafik och design allt mer viktigt för företag då en snygg look kan fånga kunder mer än vad man tror.

Hemsida

Goodybag UF

Den nya plastpåseskatten resulterar i att en engångsplastpåse numera
kostar upp till sju kronor. Därför har allt fler konsumenter börjat bruka egna
bärkassar hemifrån, på grund av ekonomisk såväl som ekologisk vinning.
Dessvärre är dessa i regel tillverkade av bomull eller likgiltigt, vilket därtill
medför en fortsatt negativ miljöpåverkan. Vi på Goodybag UF har därför valt
att lansera en substitutvara; en egen tillverkat tygpåse gjort av tidigare
nyttjade lakan och textilier. Gooodybag UF samlar in andras överblivna
textilier och syr om dessa till tygpåsar på egen hand och ger oanvändbart
material ett nytt liv. Gooodybag är definitionen av ett klimatsmart val och en absolut cirkulär ekonomi!

Mail