Till innehållet
Översätt

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation

Ekonomi

På Ekonomiprogrammet studerar du svenska och internationella företags och organisationers roll i samhällsutvecklingen, ur olika perspektiv. Ser du dig som en framtida innovativ entreprenör, framgångsrik företagare eller framstående jurist? Då är vårt ekonomiprogram något för dig!

Ekonomiprogrammet på Danderyds gymnasium ger en bra grund för högskolestudier inom främst ekonomi, juridik och samhällsvetenskapliga områden. Du kommer att analysera och värdera information samt argumentera för dina slutsatser utifrån ekonomiska, samhällsvetenskapliga och juridiska frågeställningar. Du kommer att göra studiebesök, lyssna på intressanta föreläsningar och arbeta med olika fall. Du får kontakter med företag och en praktisk erfarenhet av att starta och driva ett eget företag genom Ung Företagsamhet, UF.

På ekonomiprogrammet har vi under en lång tid haft ett starkt och aktivt programråd, bestående av elever som driver viktiga skolfrågor ur elevperspektiv. De gör också sitt bästa för att skapa trivsel och skapa sammanhållning mellan årskurserna.

Lovisa Jansson

Biträdande rektor med ansvar för EK

08-568 91 304

Lovisa.Jansson@danderyd.se