Till innehållet
Översätt

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation

Naturvetenskap

Naturvetenskapsprogrammet vänder sig till dig som vill frigöra din upptäckarlust och lära dig att behärska ett naturvetenskapligt arbetssätt. Den naturvetenskapliga utbildningen hos oss ger dig den bredaste behörigheten inför kommande studier. Vårt mål är att utbildningen ska stimulera din kreativitet, nyfikenhet och ditt analytiska tänkande.

Danderyds gymnasiums främsta styrka är våra behöriga och legitimerade lärare med fördjupade ämneskunskaper, stor erfarenhet och engagemang. Dessutom är flera av våra lärare disputerade och därmed finns en spetskompetens inom fysik, matematik, biologi och kemi. 

Hos oss finns välutrustade laborationssalar och klassrum försedda med den teknik som en modern undervisning kräver. Under din utbildning anordnar vi studiebesök och ser till att du får möta forskare och experter verksamma vid olika högskolor och arbetsplatser. Vi deltar också i den forskarskola som anordnas av Stockholms universitet. Du kommer att få lära dig att arbeta med de naturvetenskapliga verktygen såsom laborationer, fältarbete och andra undersökande arbetsmetoder. Varje år deltar många av våra elever i internationella olympiader inom matematik, kemi, biologi, fysik och programmering.

Vi erbjuder två inriktningar inom det naturvetenskapliga programmet. Den klassiska inriktningen naturvetenskap där du läser alla naturvetenskapliga och matematiska fortsättningskurser. Denna inriktningen ger dig störst valmöjligheter inför kommande studier och gör dig redo att börja på exempelvis Karolinska institutet eller Handelshögskolan. Den andra inriktningen naturvetenskap och samhälle ger dig också en bred behörighet där du får läsa mer samhällsorienterande fortsättningskurser som också möjliggör för dig att exempelvis läsa vidare på programmet för miljö och utveckling på Södertörns högskola.

Vi vill ge dig möjlighet att känna in och känna efter vilket område du vill fördjupa dig inom. I årskurs 1 har du därför möjlighet att välja olika fördjupningsområden som du läser under ditt andra och tredje år. Då kommer du i kontakt med ämnesövergripande samarbeten som fördjupar förståelsen av dig själv och din omvärld.

När du har läst det Naturvetenskapliga programmet på Danderyds gymnasium har du omfattande behörighet och kan studera till läkare och civilingenjör men också till jurist, stridspilot eller journalist. Valet är ditt!

Klicka här för att läsa poängplan natur(med reservation för förändringar)

Klicka här för att läsa poängplan samhällsvetenskap(med reservation för förändringar)

Klicka här för att läsa poängplan internationell(med reservation för förändringar)

Klicka här för att läsa poängplan entreprenörskap(med reservation för förändringar)

ESTETISK

Vill du kombinera dina högskoleförberedande studier med musik, bild, formgivning och teater? Då kan du läsa det Naturvetenskapliga programmet med en estetisk fördjupning.

Klicka här för att läsa poängplan för musikfördjupning(med reservation för förändringar)

Klicka här för att läsa poängplan för teaterfördjupning(med reservation för förändringar)

Klicka här för att läsa poängplan för bildfördjupning(med reservation för förändringar)

Fredrik Nordlander

Rektor tf ansvar NATE

Fredrik.Nordlander@danderyd.se