Till innehållet
Översätt

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation

Teknik

I år etableras ett Makerspace på Danderyds gymnasium. Ett Makerspace är en plats där man startar projekt och förverkligar idéer. Här samsas 3D-skrivare och symaskiner med andra högteknologiska verktyg. Vi uppmuntrar våra elever att utveckla nya och kreativa lösningar, såväl med som utan digital teknik, för att möta och påverka förändringar i samhället.

Danderyds gymnasiums Teknikprogram och skolans Makerspace är den kreativa plats där vi kan arbeta med dessa frågor. Det är plattformen där teori och praktik möts för att förverkliga elevernas skapandeprocesser. Vi lägger stort fokus i att få arbeta med branschstandardiserad mjukvara som Adobepaketet och Autodesk. Våra elever ska lära sig att manövrera obehindrat i olika program lika väl som de får en praktisk kunskap kring material, konstruktion och användning. Här arbetar vi i projektform och samarbetar ofta med näringsliv och högskolor som är aktuella för eleverna på Teknikprogrammet att söka sig vidare till.

Men Danderyds gymnasiums främsta styrka är våra behöriga och legitimerade lärare med fördjupade ämneskunskaper och stor erfarenhet och engagemang. Våra lärare har bakgrund i spannet mellan formgivning och industri vilket skapar en dynamisk lärandemiljö. Dessutom är flera av våra lärare disputerade och därmed finns en spetskompetens inom fysik, matematik, biologi och kemi vilket kommer väl till pass på Teknikprogrammet. 

INRIKTNING DESIGN OCH PRODUKTUTVECKLING

På inriktningen design och produktutveckling arbetar vi med att förverkliga idéer och omsätta dem i praktiken. Du får utveckla din kreativitet både praktiskt och digitalt i olika designprojekt. Denna inriktning gör dig redo att läsa inredningsarkitektur och möbeldesign på Konstfack, industridesign vid Umeå universitet eller arkitektur vid Kungliga tekniska högskolan i Stockholm.

Klicka här för att se poängplan(med reservation för förändringar)

INRIKTNING INFORMATIONS- OCH MEDIETEKNIK

På inriktningen informations- och medieteknik fokuserar du på programmering, digital media, webbutveckling samt just dator- och kommunikationsteknik. Här får du utveckla din kreativitet med stort fokus på det digitala. Denna inriktning gör dig redo att studera speldesign vid Uppsala universitet, innovativ programmering vid Linköpings universitet eller till byggnadsingenjör på Kungliga Tekniska högskolan.

Klicka här för att se poängplan(med reservation för förändringar)

Anna Sarri Krantz

Biträdande rektor med ansvar för NA och TE