Till innehållet
Översätt

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation

Våra skolor

Ekeby och Svalnässkolan ligger i Djursholm. Ekebyskolan är en F-6 skola med 300 elever. Svalnässkolan en F-3 skola med plats för 100 elever.

Ekebyskolan

Ekebyskolan är belägen i ett lugnt villaområde i Djursholm med närhet till skog och sjö. Skolan har ungefär 275 elever från förskoleklass till årskurs 6. Ett tryggt klimat där alla trivs är den bästa grunden för god inlärning.

Våra elever når kunskapsmålen i mycket stor utsträckning. Vi samarbetar med Danderyds kulturskola och deras lärare undervisar i musik för de yngre eleverna. Från årskurs tre undervisas eleverna av Ekebyskolans egen musiklärare. 

Till årskurs fyra bildas nya klasser på Ekebyskolan och då tillkommer elever från andra skolor.

Vi värnar om våra traditioner, bland annat Kamratdagen, Nobelfesten, Engelsk skoldag och Ekebydagen, som bidrar till gemenskapen och samarbetet på skolan.

Svalnässkolan

Svalnässkolan har plats för 100 elever från förskoleklass till årskurs 3. Skolan är belägen i ett villaområde i Djursholm med naturskön omgivning. Svalnässkolan erbjuder en trygg och stimulerande miljö för elever att utvecklas i.

Det råder lugn och arbetslust på lektionerna och våra elever når kunskapsmålen i mycket stor utsträckning. Vi har ett utvecklat samarbete med Danderyds kulturskola vars lärare undervisar våra elever i musik.