Till innehållet
Översätt

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation

Lov och ledigheter

I samband med införandet av en ny läroplan LGR 11 så tillämpas nya bedömningstekniker för att ge elever ledigt från skolan.

Ledighet

I samband med införandet av en ny läroplan LGR 11 så tillämpas nya bedömningstekniker för att ge elever ledigt från skolan. Förutom att eleverna har en skolplikt på minst 178 dagar så kräver de nya bedömningsteknikerna att eleven är närvarande då vi både tränar och bedömer förmågor på lektionerna. Mot denna bakgrund så råder stor restriktivitet med att bevilja ledighet från skolarbetet.

Inom ramen för fem dagar är det möjligt att få ledigt för enskild angelägenhet, dock inte under perioden då nationella prov genomförs. Ledighet upp till fem dagar per läsår kan beviljas av klassföreståndaren, om önskemål om ytterligare ledighet föreligger är det rektor som beviljar.

Ledighet över 10 dagar skall övervägas mycket noga. För sådan ledighet krävs synnerliga skäl. Semesterresa med familjen eller träningsresa med idrottsklubben bör i normala fall inte ens komma i närheten av synnerliga skäl.

Mikael Valdorson, Rektor Vasaskolan

Läsårsdata

Höstterminen 2021

Skolstart tisdag
17 augusti
Höstlov v. 44
1-5 november
Terminsavslutning tisdag
21 december


Vårterminen 2022

Studiedag tisdag
11 januari
Fritids öppet
Skolstart onsdag
12 januari
Sportlov v. 9
28 februari-4 mars

Påsklov v. 15
11-14 april
Studiedag måndag
23 maj
Fritids stängt
Kristi himmelsfärdsdag
Lov
torsdag, 26 maj
fredag,  27-maj
Skolavslutning fredag
10 juni