Sommarlov 2023

Sommarlov i Danderyd betyder tid för många härliga aktiviteter både inne och ute. Här fyller vi på med tips på aktiviteter för barn och unga under sommaren 2023.

Sommarlovsboken

Flicka sitter med solhatt och läser omgiven av syréner.

Sommarlovsboken är en aktivitet som arrangeras av Danderyds bibliotek. Den riktar sig till dig som är 6-12 år. Aktiviteten går ut på att du lånar och läser fyra böcker under sommaren och skriver om dem i läsdagboken. Den ifyllda läsdagboken lämnar du sedan in på ditt bibliotek mellan den 1 augusti och den 9 september, så får du en bok i present!

Aktiviteten avslutas med ett författarbesök - möt Dan Höjer!

Författarbesök med Dan Höjer

Den 9 september kl 13 är Dan Höjer på biblioteket i Mörby centrum. Han har skrivit serier som Cirkusdeckarna, Arkeologdeckarna och många fler. Vid sitt besök kommer han bland annat att berätta om sitt skrivande och svara på era frågor. 

Poesiworkshop med Poesifabriken

Texten Poesiworkshop torsdag 22 juni kl 11-12:30 på en gulbakgrund.

Utveckla ditt kreativa skrivande och skriv dikter med hjälp av poesipedagoger från Poesifabriken! Under ledning av Poesifabriken tar vi fram texter om framtidsdrömmar. Passet är 90 minuter och avslutas med fika. Allt är helt gratis för dig som deltar!

Detta pass är en del av Projektet ”Framtidsminnen”. Ett samarbete mellan Danderyds bibliotek och Demo för att visa upp ungas tankar och drömmar samt skapa möten mellan ungdomar. Materialet ska senare publiceras i olika format, till exempel bok och podcast.

Ålder: För dig som är 13-18 år
Plats: Demo, Mörbyhöjden 24
Dag och tid: 22 juni kl 11:00-12:30

Här anmäler du dig!

Platser och aktiviteter öppna för alla!

Bad

Sugen på att bada? Här i Danderyd finns många fina badplatser i sjöar och hav, och en utomhus pool som håller öppet under sommaren. 

Läs mer om våra bad

Idrott

Våra idrottsplatser och fotbollsplaner är öppna för alla, så länge det inte pågår organiserad träning där. Välkommen!

Läs mer om våra idrottsanläggningar

Friluftsliv

Danderyd bjuder på flera fina motionsspår för den som vill promenera, jogga eller springa. Här finns också grillplatser och parker i vackra miljöer och ridspår för den som har en häst. 

Läs mer om friluftsliv

Spontanidrott

Du kanske vill testa en ny sport? Kanske padel? Eller spela basket med några kompisar eller testa en runda discgolf med släkten? Fina anläggningar för spontanidrott finns spridda över hela kommunen.

Läs mer om spontanidrott

Padelbanor utomhus med blå underlag och glasrutor runt omkring.

Läger

Vattenläger

Bild från brygga med barn, en flamingo, en optimistjolle, flytvästar och två flickor.

Ett fantastiskt läger för dig som är född 2008-2011. Lägret äger rum under dagtid med ugångspunkt från Stocksunds hamn. Här kommer du att kunna åka båt, paddla, segla, simma, fiska och göra en massa andra roliga saker tillsammans med andra jämnåriga. 

För mer information och anmälan - läs här!

Kulturläger

Några barn som pysslar med trådar.

Danderyds kulturskola bjuder in till tre roliga dagar med en mix av musik, dans, teater och bild. Förutom att vi övar in ett teater- och musikalnummer, så provar vi olika instrument och skapar i bildateljen. Vi avslutar med en gemensam vernissage och uppträdande. Tillsammans med kompisar och ledare blir det kreativt skapande på olika sätt!

Läger 1 - för dig som är född 2010-2012

Den 19-21 juni, kl 09:00-16:00

Läger 2 - för dig som är född 2012-2014

Den 8-10 augusti, kl 09:00-16:00

Pris: Lägret kostar 300 kr per deltagare.

För mer information och anmälan - läs här! 

Hantverksläger

bild av en målning

Träffpunkt Ungdomscentrum gör repris på sitt lyckade Hantverksläger som startades förra året. Lägret är för dig som ska börja i ÅK 5 eller 6 och som har ett intresse för skapande och kreativitet. Du får under fem dagar prova på olika hantverk som målande, keramik, smyckestillverkning, etc. 

För mer information och anmälan - läs här!

HBTQIA+ läger

En prideflagga vaggar i vinden.

Kultur- och aktivitetshuset Demo i Danderyd välkomnar dig att delta i ett kreativt, roligt, identitetsstärkande och gemenskapsbyggande dagläger på sommarlovet. Lägret är för dig mellan 13-18 år som identifierar dig som HBTQIA+, och bäst av allt är att det är helt gratis! 

För mer information och anmälan - läs här! 

LSS-läger

person med ryggsäck som går i skogen

Fritidsträffen erbjuder ett dagläger med tema hälsa och rörelse för dig som är 12-21 år med berättigat LSS-stöd. På lägret får deltagarna bland annat dansa med instruktör, träffa tjänstehunden Leo, och ta del av friluftsliv. Våra fritidsledare kommer även leda olika gruppstärkande lekar. 

Vid intresse mejla till gilani.cedergren@danderyd.se

Bildningsförvaltningen

Om du har frågor eller synpunkter kan du kontakta oss via e-tjänsten Kontakta kommunen. Välj det ansvarsområde som passar bäst, till exempel Kultur, idrott och fritid. Ärendet loggas i vårt ärendesystem och lämnar du dina kontaktuppgifter kan du följa hur ärendets hantering går.

Till e-tjänsten Kontakta kommunen

Uppdaterad: 2023-06-07

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss att förbättra danderyd.se

Tack för ditt svar.