Dagys avslutningsevenemang

Vernissaget på Danderyds gymnasium bjöd på samtalsgrupper, filmvisning, teater, ljudberättelser, en föreläsning och många nära samtal mellan ungdomar och vuxna. Ungdomarna hade fått möjlighet att tolka sin vardag, och nu ville de diskutera den med vuxenvärlden.

Förutom elever och personal från Danderyds gymnasium medverkade även Film Capital Stockholm, fritidsgårdarna i Danderyd samt överläkaren och forskaren Lotta Borg Skoglund i projektet och vernissaget.

Audio - ljud med Film Capital Stockholm

Audio är en del av utvecklingsprojektet Smart Kreativ Stad. Audio sätter fokus på att lyssna uppmärksamt på varandra och omgivningen, målet är att skapa samförstånd.
www.filmcapitalstockholm.se

Screen – filmskapande med fritidsgårdarna

Eleverna skriver manus och texter och får chansen att både stå bakom och framför kameran. De får göra kortfilmer utifrån sitt eget berättande och tankar kring temat. Kortfilmerna klipps därefter ihop till en sammanhållen film.

Teater, drama och bild med Kristina Skoglund och Astrid Linner

Kristina och Astrid delar upp dem i grupper(drama,bild)där ungdomarna får jobba med teman. Utifrån de som kommer fram ur processen skapar Kristina och eleverna scener som ska spelas upp för vårdnadshavare. Astrid jobbar med de övriga eleverna med att skapa scenografi.

Föreläsning: Stämmer forskningen med verkligheten? 

Möt Danderyds ungdomar i ett samtal med överläkare och forskaren Lotta Borg Skoglund. Kunskap och forskning blandas med ungdomarnas egna upplevelser, berättelser, tankar och känslor i en unik föreläsning.   

Uppdaterad: 2020-03-11

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss att förbättra danderyd.se

Tack för ditt svar.