Nytt schema för hämtning av trädgårdsavfall

Inom kort kommer scheman för trädgårdshämtning att skickas ut per post till dig som abonnerar på hämtning. Kommunens tömningskalender är sedan mitten av mars uppdaterad med nya dagar för hämtning av just trädgårdsavfall.

Snart kör vi igång!

Våren väntar runt hörnet och snart startar säsongen för hämtning av trädgårdsavfall för alla trädgårdsfixare med abonnemang för hämtning. Inom den närmsta veckan kommer brev skickas ut per post med information om schema. Hämtdagarna kan även ses i kommunens tömningskalender. 

Uppdaterad tömningskalender med nya dagar

Från och med den 15 mars är kommunens tömningskalender uppdaterad med nya datum vad gäller trädgårdshämtning. Detta beror på att entreprenören gjort en ändring i rutter för att effektivisera arbetet och på så sätt ge avfallshämtningen mer tid att hinna med alla tömningar. Syftet är att på så sätt öka kvalitén på utförandet.

Klisteretiketter till kärl

Framöver kommer du som är abonnent även få en klisteretikett att sätta på ditt kärl för trädgårdsavfall. Detta för att göra det enklare för avfallshämtningen att identifiera ditt kärl vid tömning. I kommunens senaste nummer av det digitala nyhetsbrevet Skräpposten stod att etiketter skulle skickas ut tillsammans med scheman för trädgårdsavfall. Detta har ändrats till att etiketten istället kommer skickas i ett separat brev vid ett senare tillfälle.

Trädgårdsavfall
Sök på dina hämtdagar
Anmäl dig till nyhetsbrevet Skräpposten