Nyheter

Filtrera på kategori

Sommarbytik 2024

Sommaren är äntligen på ingång och den 15 juni slår vi upp portarna till en ny återbruksdag – denna gång med sommartema. Det handlar om prylar, både för stora och för små, för soliga- och regniga sommardagar och för fartfyllda aktiviteter eller för en lugn dag i hängmattan.
Läs mer

Avfall & återvinning

Kommunstyrelsens ordförande lämnar sitt uppdrag

Ordförande för kommunstyrelsen i Danderyd, Hanna Bocander (M) meddelade under gårdagen att hon lämnar sin post efter sommaren. En ny kommunstyrelseordförande planeras att väljas vid kommunfullmäktiges sammanträde den 2 september.
Läs mer

Kommun & politik
Drönarbilder tagna av Erik Somnäs 2020. Finns tillhörande drönarfilmer.

Första spadtaget vid Enebybergs skola!

Enebybergs äldsta skolbyggnad Eneby är först ut av den omfattande om- och tillbyggnaden av Enebybergs skola som kommunfullmäktige har beslutat om. Byggstarten uppmärksammas med ett symboliskt första spadtag den 21 maj klockan 13.00 av Hanna Bocander (M), kommunstyrelsens ordförande, Ulla Hurtig Nielsen (M), ordförande i utbildningsnämnden, Robert Nibelius (M), ordförande i tekniska nämnden, och Andreas Asplinger, affärschef hos Arcona.
Läs mer

Kommun & politik Förskola & skola Bygga, bo & miljö

En av Sveriges mest barnvänliga kommuner

I en kartläggning av vilka kommuner i Sverige som är mest barnvänliga som nyligen presenterats, landar Danderyd på tredje plats.
Läs mer

Förskola & skola Trygghet & säkerhet Idrott & fritid

Du kommer väl ihåg att använda din demokratiska rättighet?

Val till Europaparlamentet sker söndag den 9 juni och redan den 22 maj startar förtidsröstningen.
Läs mer

Kommun & politik