Nyheter

Filter

Filtrera på kategori

Skolutredning återremitterad av kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen beslutade på sitt möte den 27 november att återremittera ärendet ”uppdrag att utreda åtgärder för kommunalt ägda skolverksamheter” - den så kallade skolutredningen - till kommunledningskontoret. Inga förändringar av Danderyds kommunala skolorganisation kommer att ske inför skolvalet 2024.
Läs mer

Kommun & politik Förskola & skola

Välkommen till BYTik med jultema den 9 december

Trött på ditt julpynt? Eller dags att rensa ut lucialinnen och tomtedräkter? Ge bort det på kommunens återbruksdag med jultema – och hitta kanske något annat att ta med hem till dig själv eller till att ge någon i julklapp.
Läs mer

Avfall & återvinning

Avfallshämtning under vintern

Snö och is är en stor utmaning för avfallshämtningen. Risken för att halka är stor hos de miljöarbetare som drar kärl på dåligt underlag. Dessutom kan det vara svårt att framföra fordonen vintertid. För att allt ska fungera bra behöver du som fastighetsägare se till avfallshämtningen på ett enkelt och riskfritt sätt kan tömma ditt avfall.
Läs mer

Avfall & återvinning
Tre staplar med mynt.

Budgeten för 2024 är beslutad - en stabil ekonomi i en orolig tid

Den 23 november beslutade kommunfullmäktige om budget för 2024 och plan 2025–2026.  Budgeten beslutades i enlighet med kommunstyrelsens förslag.
Läs mer

Kommun & politik Budget
Fasaden på Djursholms slott.

Kommunstyrelsen tar upp skolutredningen på måndag

Måndag den 27 november är ett ärende på kommunstyrelsens möte "Uppdrag att utreda åtgärder för kommunalt ägda skolverksamheter". Kommunstyrelsen ska bedöma om nämnda uppdrag som kommunledningskontoret fick i våras är utfört.
Läs mer

Kommun & politik Förskola & skola