Nyheter

Filter

Filtrera på kategori

Åtgärder för att stödja företagare

För att underlätta för kommunens företagare förbereds nu en rad åtgärder för att möjliggöra förstärkt likviditet genom bland annat förlängda betaltider.

Näringsliv & arbete Coronavirus

Detaljplanen för nytt vård- och omsorgsboende samt korttidsboende antagen

Den 30 mars beslutade kommunfullmäktige att anta detaljplanen för det nya vård- och omsorgsboendet och korttidsboendet inom kvarteret Ginnungagap i Djursholm.

Bygga, bo & miljö

Hanna Bocander om Danderyds kommun i coronatider

Kommunstyrelsens ordförande Hanna Bocander talar till Danderydsborna och kommunens medarbetare om läget i kommunen med anledning av det nya coronaviruset.

Kommun & politik Coronavirus

Förbud mot allmänna sammankomster med fler än 50 personer

Sedan söndag den 29 mars får allmänna sammankomster och offentliga tillställningar ha max 50 deltagare. Orsaken är att begränsa smittspridningen av coronavirussjukdomen av nya coronaviruset Covid-19. Beslutet fattades av regeringen under fredagen 27 mars. Nedan följer frågor och svar framtaget från ansvariga myndigheters information om förbudet.

Kommun & politik Coronavirus

Beslut från krisledningsnämnden

Idag den 27 mars hade krisledningsnämnden sitt första sammanträde. Krisledningsnämnden har sammankallats för att snabbt kunna fatta beslut som uppkommer med anledning av den extraordinära situation som spridningen av coronaviruset innebär. Krisledningsnämnden består av ledamöterna och ersättarna i kommunstyrelsens arbetsutskott.

Kommun & politik Coronavirus