Nyheter

Filter

Filtrera på kategori

Eldningsförbud upphör

Länsstyrelsen har beslutat att upphäva eldningsförbudet i Stockholms län. Förbudet upphör att gälla från och med klockan 08.00 onsdagen den 3 juli 2019.

Omsorg & socialt stöd

Färre hämtningar av ditt avfall - bra för miljön och plånboken!

Danderyds kommun arbetar aktivt för miljöanpassad avfallshantering. Ett sätt att spara på jordens resurser är att dra ned på antalet transporter för hämtning av avfall. Förhoppningen är att fler kommuninvånare väljer att få sitt avfall hämtat mer sällan.

Avfall & återvinning

Sommartips för matavfallssorterare

När det är varmt ute kan avfall börja lukta. Här är några enkla tips för att minska risken för lukt under de varma sommarmånaderna.

Avfall & återvinning

Utökat rökförbud från 1 juli

Från och med den 1 juli 2019 träder en ny tobakslag i kraft som innebär en utökning av rökfria miljöer i samhället. Den nya lagen kommer att påverka både konsumenter och försäljare av tobak.

Näringsliv & arbete

Hållbar vattenförbrukning

Under varma sommardagar är det extra viktigt att vi alla hjälps åt att hushålla med vattnet. Att spara på vatten innebär inte att någon behöver avstå från ett normalt användande, men vi kan spara många liter vatten bara genom att göra smarta val. Nedan följer bra tips på hur du kan spara på vatten och bidra till minskad förbrukning.

Bygga, bo & miljö