Nyheter

Filter

Filtrera på kategori

Mormor med barnbarn på kalas

Goda resultat för hemtjänsten i Danderyd

I kommunens årliga uppföljning av hemtjänstföretag visar det sig att alla företag i Danderyd når upp till de krav som ställs.
Läs mer

Omsorg & socialt stöd Seniorer

Riksintresseområdena i Djursholm och Stocksund utökas

Riksantikvarieämbetet har beslutat att revidera Danderyds riksintresseområden för kulturmiljön. Beslutet innebär att riksintressena i Djursholm och Stocksund utökas geografiskt och inkluderar numera bland annat området Svalnäs.
Läs mer

Bygga, bo & miljö

Vasaskolan är Årets Pep-skola!

Årets Pep-skola 2022 ligger i Djursholm och heter Vasaskolan! Utmärkelsen är ett kvitto på skolans engagemang och mångåriga arbete med att göra fysisk aktivitet och hälsosam mat till självklara delar i alla elevernas vardag.
Läs mer

Förskola & skola

Danderydselever mötte framgångsrika företagare när UF-året kickades igång

Den 8 september gick startskottet för de elever på Danderyds gymnasium som under ett års tid ska driva egna aktiebolag under ledning av UF (Ung Företagsverksamhet). Arbetet börjar med framtagande av affärsplan och avslutas med årsredovisning och avveckling. Under resans gång kommer eleverna få råd och stöd från mentorer på Nyföretagarcentrum och Rotary. Det riktigt sprakade av energi, tankar och idéer när alla elever fick möjligheten att ställa frågor till framgångsrika företagare och UF-ansvariga.
Läs mer

Näringsliv & arbete För företagare

Danderydsborna får eget korttidsboende

Byggnadsnämnden beviljade den 7 september 2022 bygglov för ett korttidsboende med 27 platser samt ett vård- och omsorgsboende med 60-65 platser i kvarteret Ginnungagap i Djursholm. Beslutet innebär att det nu tagits ytterligare steg i processen som har planerad byggstart våren 2023. Byggherre för korttidsboendet är Danderyds kommun och för vård- och omsorgsboendet Vectura Fastigheter.
Läs mer

Bygga, bo & miljö Seniorer