Nyheter

Filter

Filtrera på kategori

Skärpt eldningsförbud

Länsstyrelsen i Stockholms län har beslutat om skärpt eldningsförbud med anledning av att det är extremt torrt i naturen. Skärpt eldningsförbud innebär att det är förbjudet att elda, grilla och bränna fasta bränslen i naturen. There is a fire ban in Stockholm County from July 23 2021, which will apply until further notice.
Läs mer

Trygghet & säkerhet

Tack för att du håller din hund kopplad när du kopplar av i naturen

Det har kommit in flera synpunkter på att det förekommit lösa hundar i kommunens parker och motionsspår på senare tid. Därför har kommunens viltvårdare haft en hög närvaro på dessa platser de senaste veckorna, och det har förts många goda samtal med hundägare och andra.
Läs mer

Bygga, bo & miljö Uppleva & göra

Vi stärker bevakningen för ökad trygghet under sommaren

Polisen har rapporterat om villainbrott i Danderyds kommun, något som kan orsaka oro och väcka frågor. Danderyds kommun har ett aktivt samarbete med polisen vars gripanden haft en lyckosam effekt i arbetet med att motverka villainbrott i kommunen. Under sommarmånaderna förstärker vi nu bevakningen mot villainbrott med ett flertal åtgärder.
Läs mer

Trygghet & säkerhet

Närundervisning i skolan under höstterminen

Närundervisning i klassrummen ska vara huvudregeln för alla grundskolor och gymnasieskolor i höst. Det är budskapet från regeringen och Folkhälsomyndigheten, under en presskonferens på tisdagen.
Läs mer

Förskola & skola Coronavirus

Tips vid värmebölja

Under sommaren kan det komma perioder av höga temperaturer. Ihållande perioder av värme under sommaren kan orsaka både hälsoproblem och ökad dödlighet. I Sverige är vi inte så vana vid höga temperaturer. Äldre personer (över 65 år), små barn och kroniskt sjuka utgör speciellt sårbara grupper.
Läs mer

Omsorg & socialt stöd Trygghet & säkerhet Seniorer