Nyheter

Filter

Filtrera på kategori

Aktiviteter inom kultur och idrott öppnar igen

Regeringen och Folkhälsomyndigheten har i veckan meddelat att organiserade fritidsaktiviteter för barn och unga födda 2005 eller senare åter bör erbjudas. På måndag kommer därför vissa idrotts-, fritids-, och kulturaktiviteter i kommunen att vara igång igen, både utomhus och inomhus.
Läs mer

Uppleva & göra Coronavirus

Danderyds gymnasium öppnar för undervisning i skolan igen

Regeringens och Folkhälsomyndigheten senaste rekommendationer om att successivt gå över till viss undervisning på plats i gymnasieskolan, så kallad närundervisning, innebär att Danderyds gymnasium öppnar upp lokalerna för ett visst antal elever per dag, från och med måndag.
Läs mer

Förskola & skola Coronavirus

Effektivt arbete med vaccination pågår

De senaste veckorna har det pågått ett intensivt arbete med vaccinationer på Danderyds vård- och omsorgboenden. Under denna vecka kommer kommunen börja ge den andra dosen till de äldre på boendena.
Läs mer

Omsorg & socialt stöd Coronavirus

Anläggningarna för utomhusidrott öppnar åter under nästa vecka

Länets kommuner och myndigheter har kommit överens om att från och med måndag åter öppna sina idrottsanläggningar för utomhusidrott för att ge möjlighet till spontanidrott och organiserad föreningsledd träning i mindre grupper.
Läs mer

Uppleva & göra Coronavirus

Besöksförbud på vård- och omsorgsboenden förlängs till 2 februari

Uppdaterat 11 jan: Folkhälsomyndigheten har förlängt besöksförbudet på samtliga vård- och omsorgsboenden i Danderyds kommun t.o.m. 2 februari 2021. Make/maka eller sambo till den boende kan medges undantas från besöksförbudet. Vård- och omsorgsboendena kan fortfarande erbjuda besök utomhus.
Läs mer

Omsorg & socialt stöd Coronavirus