ONDSKAN - Teater på Demo

Ondskan - en monolog som bygger på Jan Guillous roman med samma namn. En otäck, gripande men ändå hoppfull föreställning.

Arrangör: Danderyds kommun
Datum: 24 april 2024
Tid: 18:00 - 19:30

ONDSKAN

Missa inte chansen att se Ondskan på Demo den 24 april! Skådespelaren Oskar Sternulf står ensam men kraftfull på scenen och tolkar den ständigt aktuella romanen – nu senast kanske mest känd från serieadaptionen med Isac Calmroth i huvudrollen.

Jan Guillous Ondskan kretsar kring en ung kille, Erik, som har svårt att hitta rätt i livet. Både vardagen i skolan och hemma kantas av grovt våld. När han blir relegerad från sitt läroverk på grund av en misshandel skickas han i stället i väg för att plugga på internatskolan Stjärnsberg. Vad Erik hoppades skulle bli en positiv nystart blir i stället snabbt ett helvete. På Stjärnsberg styr de äldre eleverna med järnhand – och de som inte rättar sig efter dem blir själva offer för våld och utanförskap. Erik måste därför bestämma sig – ska han vika sig för övermakten eller slåss för sig själv och sina vänner? I Sternulfs tolkning av originalberättelsen riktas blicken främst mot ämnen som mobbning, övervåld och psykisk ohälsa.

När föreställningen är slut finns chansen att träffa skådespelaren och ställa frågor kring pjäsen.

AV: Jan Guillou, i bearbetning av Benny Haag.

REGI: Conny Hoberg

MEDVERKANDE: Oskar Sternulf

TIDSÅTGÅNG: Ca. 1,5 h inklusive eftersnack.

PLATS: Demo Kultur- och aktivitetshus, Mörbyhöjden 24, Danderyd

NÄR: Onsdag 24 april. Föreställningen börjar kl. 18.00 men dörrarna öppnas redan vid 17.00 för mingel.

MÅLGRUPP: För dig mellan 13-18 år. Föräldrar är också välkomna!

För att få en garanterad plats: Evenemanget är helt kostnadsfritt, men det finns endast ett begränsat antal platser så boka plats.

På Demo finns även ett café med enklare mat och fika, öppet från 17.00.

Biljetter behöver bokas