Kök på Hildingavägens förskola
Vi har en egen kock som planerar en varierande matsedel för åtta veckor i taget. En vecka per termin får barnen på varje avdelning bestämma matsedeln.
1-3-års avdelningarna äter frukt cirka klockan 9, lunch klockan 11 samt mellanmål klockan 14.
3-5-års avdelningarna äter frukt cirka klockan 9, lunch klockan 11:15 samt mellanmål klockan 14.
För de barn som är kvar vid 16:30 serveras det frukt.
Specialkost
Alla ska känna sig trygga i de olika situationer där vår mat serveras. Om ett barn av någon anledning inte kan äta den ordinarie kosten finns det möjlighet att få specialkost.
Läs mer om vad som gäller kring specialkost
Krav-certifierat
I vårt kök är minst 25 procent av livsmedlen godkända enligt Kravs regler. Det betyder att de vegetabiliska livsmedlen är ekologiska, att fisken är hållbart fiskad och att köttet är ekologiskt och Krav-märkt. Minst 50 procent av de godkända livsmedlen är Krav-märkta. Vårt kök har därmed en stjärna enligt Kravs certifiering.