Till innehållet
Översätt

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation

Vårt kök

I vårt kök arbetar vår kock Guy. Maten på Rosenvägen tillagas i vårt kök med bra livsmedel och om möjligt utan onödiga tillsatser. På hösten äter vi äpplen från våra träd och skördar det vi satt i våra odlingslådor.

Vi serverar lunch och mellanmål. Maten är viktig, både ur närings- och miljösynpunkt för oss. Lunchen är också viktig som en stund på dagen när vi samlas, äter gott och har en mysig pratstund

Alla barn har en fruktstund på morgonen och även en senare på eftermiddagen för de som stannar lite längre. Vi har odlingslotter där vi tillsammans med barnen odlar potatis, morötter och andra grönsaker.

Specialkost

Alla ska känna sig trygga i de olika situationer där vår mat serveras. Om ett barn eller en elev av någon anledning inte kan äta den ordinarie kosten finns det möjlighet att få specialkost.

Läs mer om vad som gäller kring specialkost

Krav-certifierat

Minst 25 procent av det totala inköpsvärdet av livsmedel i vår kök består av Krav-märkta, EU-ekologiska och/eller MSC-märkta produkter. Av dessa utgör andelen Krav-märkta produkter minst 50 procent. Köket har därmed en stjärna enligt Kravs certifiering.

Bild med logotype för kravcertifiering, en stjärna.