Till innehållet
Översätt

Google translate is not working at the moment. We are trying to solve the problem as soon as possible.

Kök på Trappgränds montessoriförskola

Vår kock Mona serverar hemlagad, näringsriktig och god mat varje dag.

Vi eftersträvar hemlagad mat i så stor utsträckning som möjligt. Minst en gång i veckan är det hembakat bröd till mellanmål. Det finns mjölk varje dag. Så långt det är möjligt är frukt, mjölk, smör och ost ekologiskt, allt beroende på avtal och vad som finns att få tag på. Vi följer kommunens beslut på förbud mot nötter, jordnötter, mandel och sesam i våra lokaler.

När vi äter är det viktigt att miljön runt omkring oss är lugn och trivsam.

Måltider:

  • frukt på förmiddagen
  • lunch ca 11
  • mellanmål ca 14
  • frukt på eftermiddagen

Barnen får hjälpa till att hämta maten. När något är slut i en karott går de glatt ut till Mona och ber om mer. Efter maten skrapar barnen själva sin tallrik i en bunke som sedan sorteras som matavfall. Tanken är att barnen ska se vad de slänger och på så sätt lära sig att ta en lagom portion så att avfallet minskar.

Barnen om maten

- Mona lagar god mat.
- Jag tycker om den här maten.

Specialkost

Alla ska känna sig trygga i de olika situationer där vår mat serveras. Om ett barn eller en elev av någon anledning inte kan äta den ordinarie kosten finns det möjlighet att få specialkost.

Läs mer om vad som gäller kring specialkost

Krav-certifierat

I vårt kök är minst 25 procent av livsmedlen godkända enligt Kravs regler. Det betyder att de vegetabiliska livsmedlen är ekologiska, att fisken är hållbart fiskad och att köttet är ekologiskt och Krav-märkt. Minst 50 procent av de godkända livsmedlen är Krav-märkta. Vårt kök har därmed en stjärna enligt Kravs certifiering. 

Bild med logotype för kravcertifiering, en stjärna.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss att förbättra danderyd.se

Tack för ditt svar.