Till innehållet
Översätt

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation

Vårt kök

Vår kock Mona serverar hemlagad, näringsriktig och god mat varje dag.

Vi eftersträvar hemlagad mat i så stor utsträckning som möjligt. Minst en gång i veckan är det hembakat bröd till mellanmål. Det finns mjölk varje dag. Så långt det är möjligt är frukt, mjölk, smör och ost ekologiskt, allt beroende på avtal och vad som finns att få tag på. Vi följer kommunens beslut på förbud mot nötter, jordnötter, mandel och sesam i våra lokaler.

När vi äter är det viktigt att miljön runt omkring oss är lugn och trivsam.

Måltider:

  • frukt på förmiddagen
  • lunch ca 11
  • mellanmål ca 14
  • frukt på eftermiddagen

Barnen får hjälpa till att hämta maten. När något är slut i en karott går de glatt ut till Mona och ber om mer. Efter maten skrapar barnen själva sin tallrik i en bunke som sedan sorteras som matavfall. Tanken är att barnen ska se vad de slänger och på så sätt lära sig att ta en lagom portion så att avfallet minskar.

Barnen om maten

- Mona lagar god mat.
- Jag tycker om den här maten.

Specialkost

Alla ska känna sig trygga i de olika situationer där vår mat serveras. Om ett barn eller en elev av någon anledning inte kan äta den ordinarie kosten finns det möjlighet att få specialkost.

Läs mer om vad som gäller kring specialkost

Krav-certifierat

Minst 25 procent av det totala inköpsvärdet av livsmedel i vår kök består av Krav-märkta, EU-ekologiska och/eller MSC-märkta produkter. Av dessa utgör andelen Krav-märkta produkter minst 50 procent. Köket har därmed en stjärna enligt Kravs certifiering.

Bild med logotype för kravcertifiering, en stjärna.