Vykort från Danderyd

Har du fått ett vykort från Danderyd med tips på roliga aktiviteter eller vackra platser att besöka? Här kan du läsa mer. Välkommen hit!

Här är filmen som ger en introduktion till alla våra smultronställen!

Cedergrenska parken

Cedergrenska parken i Stocksund är en fantastisk park med bland annat olika exotiska barrväxter, 50 olika sorters fruktträd och en rosenträdgård. Här finns även Cedergrenska tornet som är ett välkänt landmärke för många och en symbol för Stocksund i Danderyds kommun. Det är möjligt att bada precis intill också!

Läs mer om Cedergrenska parken

Hitta hit: Ta röda tunnelbanelinjen mot Mörby centrum och gå av vid Danderyds sjukhus. Där tar du buss 601 till hållplatsen Sjöstigen. Du kan också gå från Danderyds sjukhus, det är ca 1,5 kilometer.

Enebybergs gård

Enebybergs gård är en vacker gård från 1700-talet, som ligger mitt emellan ett bostadsområde och den djupa skogen i Enebyberg. Här kan du sitta i den vackra trädgården och njuta av lunch, middag eller afternoon tea!

Läs mer om Enebybergs gård

Hitta hit: Ta röda tunnelbanelinjen mot Mörby centrum och hoppa av vid Danderyds sjukhus. Där tar du buss 604, 611 eller 613. Gå av vid Eneby torg så får du en fin promenad på ca 700 meter till Rosenvägen 39 i Enebyberg.

Svanholmsparken

Svanholmspaken är en grön och skön park i Stocksund, med både badstrand och klippor. Här kan du vila, bada och ha det härligt. För den som har svårt att sitta still finns stora gräsytor och en beachvolleyplan!

Läs mer om Svanholmsparken

Hitta hit: Ta röda tunnelbanelinjen mot Mörby centrum och gå av vid Danderyds sjukhus. Där byter du till buss 601 och hoppa av vid Svanholmsvägen. Stranden ligger 1200 meter därifrån, på Långängsstrand 2A i Stocksund.

Roslagsleden

Roslagsleden som startar i Danderyd är totalt 190 kilometer lång. Den går längs vindlande skogsstigar och krokiga grusvägar genom vacker och delvis orörd roslagsnatur. Leden är uppdelad i olika etapper. Ett förslag är att du går den första etappen, mellan Danderyd och Karby gård i Täby. Det är totalt 15 kilometer.

Läs mer om Roslagsleden

Hitta hit: Ta röda tunnelbanelinjen mot Mörby centrum. Därifrån kan du åka buss 604, 611 eller 613 och hoppa av vid Rinkeby norra. Skogen syns på andra sidan vägen. Eller så promenerar du dit från Mörby centrum, det är ca 2 km.

Strandpromenaden i Djursholm

I Djursholm finns det både en vacker strandpromenad, många hus med en spännande arkitektur och ett slott som även är kommunhus. Det finns en fantastisk badstrand också, som är känd från den nya Netflix-serien, Barracuda queens. Packa badkläder, picknickfilt och dina största solglasögon!

Läs mer om Djursholms slott

Läs mer om Djursholms slottspark

Hitta hit: Ta röda tunnelbanelinjen mot Mörby centrum. Därifrån kan du ta buss 606 mot Djursholms torg. Väljer du sedan att gå Vendevägen kommer du ned till vattnet. Tar du istället Banérvägen uppför kullen, kommer du till Djursholms slott.

Danderyds gymnasiums IP

Precis intill Danderyds gymnasium finns en stor idrottsplats med massor av roliga möjligheter. Här kan du till exempel spela padel, för att sedan byta till tennis och avsluta med en vända under basketkorgen! Hur många bollar kan du bära med dig? Vill du köra bollfritt kan du springa några varv på 400-metersbanan.

Läs mer om Danderyds gymnasiums IP

Hitta hit: Ta röda tunnelbanelinjen mot Mörby centrum. Därifrån tar du buss 604, 611 eller 613 och hoppar av vid Danderydsberg. Danderyds gymnasiums idrottsplats ligger på andra sidan E18, det går en tunnel under vägen.

Kontaktinformation

Danderyds kommun

Om du har frågor eller synpunkter:

Kontakta oss

Box 66, 182 05 Djursholm

Uppdaterad: 2024-04-03