Välkommen till BYTik med jultema den 9 december

Trött på ditt julpynt? Eller dags att rensa ut lucialinnen och tomtedräkter? Ge bort det på kommunens återbruksdag med jultema – och hitta kanske något annat att ta med hem till dig själv eller till att ge någon i julklapp.

Det här är en Bytik

En Bytik är en plats dit du kan komma och lämna saker du inte längre vill ha eller har glädje av. Hittar du inlämnade saker som du tycker om – ta med dem hem utan kostnad. Ingen föranmälan, inga pengar, inget krångel. Det går bra att ta utan att ge. Målet är att ge fler prylar ett längre liv och att de kan skänka julglädje.

Temat denna gång är jul, både rena julsaker och sådant som kan platsa i hårda och mjuka paket.

Var och när?

  • Datum och tid: Den 9 december, klockan 10–15
  • Plats: Utanför biblioteket i Mörby centrum

Detta kan skänkas

  • Julpynt och julsaker: Till exempel julgranspynt, porslin, dukar, lyktor, adventsljusstakar och annan dekor.
  • Julkläder: Till exempel lucianattlinnen, tomtedräkter, jultröjor och liknande. Kanske något tjusigt att ha på julafton?
  • Möjliga julklappar: Till exempel barnböcker, pussel, böcker, fritidsprylar, spel, husgeråd och andra ting i gott skick. Eftersom utrymmet är begränsat kan vi tyvärr inte ta emot skrymmande saker. Riktlinjen är att det ska kunna bäras av en person.

Bra att veta

Vi tar inte emot några mjuka plastleksaker och inte hårda plastleksaker tillverkade innan 2013. Detta då de kan innehålla hälsofarliga ämnen.

Lämna saker i förtid

Vill du lämna in saker innan eventet? Från och med den 4 december tar vi gärna emot prylar vid kommunens Kontaktcenter i Mörby centrum (plan 5).

Varför en återbruksdag?

Kommunens avfallsenhet anordnar med jämna mellanrum event för att uppmuntra till återanvändning och återbruk. Syftet är att uppmärksamma vikten av återanvändning och att minska avfallsmängderna. Tyvärr slängs idag många saker i onödan. Hjälp oss att ge prylarna ett längre liv.

Det som blir över efter evenemanget tas omhand av avfallsbolaget SÖRAB och deras samarbetspartner för återanvändning.

Återvinning i juletid