Release på Danderyd.se

2018-05-23 09:57

Onsdagen den 23 maj, kl: 10.00 - 12.00 släpper vi ny funktionalitet på Danderyd.se. Vi ber om ursäkt för eventuella driftstörningar under denna period. Hälsningar webbredaktionen

Eldningsförbud i Stockholms län

2018-05-14 18:42

Länsstyrelsen har i dag beslutat att eldningsförbud gäller i Stockholms län med hänsyn till att det råder hög brandrisk i skog och mark. Förbudet omfattar hela Stockholms län från och med den 17 maj, klockan 15.00, och varar tills vidare. När eldningsförbud råder är grillning endast tillåtet i för ändamålet framtagna grillar eller vid särskilt iordningställda grillplatser som är utformade så att det inte finns risk för brandspridning.

Cykeldagen 4 maj

2018-04-23 10:49

cyklist

Fredagen den 4 maj är det dags för årets cykeldag i Danderyd. Cykla förbi Danderyds sjukhus T-bana eller cykelparkeringen vid Mörby station på morgonen. På eftermiddagen finns vi på plats utanför T-baneingången vid Mörby centrum. Prata med oss samtidigt som du kan få din cykel genomgången av cykelmek (endast vid Danderyds sjukhus) eller plocka upp vår goodiebag.

Danderyds kommun har en stor fördel jämfört med andra kommuner då vi har korta avstånd och att det finns ett väl utbyggt cykelnät. Ju färre fordon vi har på vägarna desto bättre miljö får vi i kommunen. Att cykla främjar även hälsan.

Schema 4 maj

7.30 - 9.00 Danderyds sjukhus (cykelpumpen) & Mörby station (södra cyckelstället)

Vår cykelmek ger alla cyklar kärlek! Mekanikern kollar växlar, pumpar hjul och gör mindre justeringar. Kommunens representanter är på plats och svarar på dina cykelfrågor och delar ut goodiebags medan du väntar på din gratis cykelgenomgång.

OBS! Cykelmekaniker finns endast vid Danderyds sjukhus.

11.00 - 16.00 Mörby centrum norra delen vid ingången till t-banan

Vår mekniker är åter på plats och erbjuder alla besökare en gratis cykelgenomgång. Träffa kommunens representanter.

Varmt välkommen till cykeldagen!