Driftinformation: Underhållsarbete på vattenledning vid Mörby centrum

2018-11-09 16:19

Bor eller jobbar du nära Mörby centrum kan trycket i din vattenkran kan vara lägre än vanligt. Detta beror på att Norrvatten gör ett planerat underhållsarbete. Arbetet görs på en vattenledning mellan E18 och Mörby centrum från vecka 46 och pågår under november och december. Arbetet påverkar inte vattenleveransen för dig som bor eller jobbar i närheten.

Frågor hänvisas till Norrvatten, telefon 08-627 37 00. E-post

Gott nytt år!

2017-12-29 09:44

Snart är nyårshelgen här med fest, glitter och förväntan. Kom ihåg att var försiktig med fyrverkerier och tänk även på att det finns människor och djur som är rädda för dem. Vi önskar alla ett Gott nytt år och en bra start på 2018.

Vid hantering av fyrverkerier är det viktigt att det sker på ett tryggt sätt så att ingen skadar sig. Tänk även på att det finns människor och djur som är rädda för fyrverkerier. För att du ska få köpa eller använda fyrverkerier finns en åldersgräns på 18 år.

Fyrverkeri samt andra pyrotekniska varor

Danderyd har i den lokala ordningsstadgan i § 19 dessa regler kring fyrverkeri och andra pyrotekniska varor.

§ 19 Det är förbjudet att använda pyrotekniska varor närmare än 200 meter från byggnader inom sjukhusområdet, Danderyds sjukhus samt offentlig plats inom byggnaden, Mörby centrum.

Ordningsstadga om fyrverkerier finner du på:

Fyrverkerier