Driftinformation: Underhållsarbete på vattenledning vid Mörby centrum

2018-11-09 16:19

Bor eller jobbar du nära Mörby centrum kan trycket i din vattenkran kan vara lägre än vanligt. Detta beror på att Norrvatten gör ett planerat underhållsarbete. Arbetet görs på en vattenledning mellan E18 och Mörby centrum från vecka 46 och pågår under november och december. Arbetet påverkar inte vattenleveransen för dig som bor eller jobbar i närheten.

Frågor hänvisas till Norrvatten, telefon 08-627 37 00. E-post

Tävla i återbruk och remake

2018-03-13 10:58

Upcycling

Gillar du att klippa, sy och återvinna? Går du i årskurs fem i Danderyds kommun? Då kan du vara med i en textiltävling där du ska skapa något nytt och användbart av gamla textilier eller kläder.

För att uppmärksamma problemet med att mycket textilier glöms bort i garderoben eller kastas i onödan utmanas nu alla kommunens femteklassare i en textiltävling.

Tävlingen går ut på att ta använda, gamla textilier eller kläder och göra om dessa till något nytt och användbart. De gamla tygerna kan till exempel omvandlas till ett klädesplagg, en hel klädkollektion, en möbel, en sportpryl eller kanske något man kan inreda med.

Vinnaren får ett besök på Naturhistoriska museet med biovisning på Cosmonova, guidad tur i klimatutställningen och fika i kaféet. Vinner en grupp med elever så delas priset med hela klassen.

Välkommen till textiltävlingen!

Läs mer och anmäl er före 23 mars