Vattenläcka lagad: Olof Hermelins väg och Torparstigen

2018-05-22 13:43

Vattenläckan är lagad och vattnet är påkopplat efter tidigare avstängning idag. Vattnet kan innehålla luft och vara lite missfärgat. Börja tappa vatten i den kran som finns närmast vattenmätaren tills det kommer klart vatten innan övriga kranar används.

Övriga driftstörningar vatten

Eldningsförbud i Stockholms län

2018-05-14 18:42

Länsstyrelsen har i dag beslutat att eldningsförbud gäller i Stockholms län med hänsyn till att det råder hög brandrisk i skog och mark. Förbudet omfattar hela Stockholms län från och med den 17 maj, klockan 15.00, och varar tills vidare. När eldningsförbud råder är grillning endast tillåtet i för ändamålet framtagna grillar eller vid särskilt iordningställda grillplatser som är utformade så att det inte finns risk för brandspridning.

Tävla i återbruk och remake

2018-03-13 10:58

Upcycling

Gillar du att klippa, sy och återvinna? Går du i årskurs fem i Danderyds kommun? Då kan du vara med i en textiltävling där du ska skapa något nytt och användbart av gamla textilier eller kläder.

För att uppmärksamma problemet med att mycket textilier glöms bort i garderoben eller kastas i onödan utmanas nu alla kommunens femteklassare i en textiltävling.

Tävlingen går ut på att ta använda, gamla textilier eller kläder och göra om dessa till något nytt och användbart. De gamla tygerna kan till exempel omvandlas till ett klädesplagg, en hel klädkollektion, en möbel, en sportpryl eller kanske något man kan inreda med.

Vinnaren får ett besök på Naturhistoriska museet med biovisning på Cosmonova, guidad tur i klimatutställningen och fika i kaféet. Vinner en grupp med elever så delas priset med hela klassen.

Välkommen till textiltävlingen!

Läs mer och anmäl er före 23 mars