Vattenläcka i Djursholm

2018-09-25 08:48

Stora delar av Djursholm har för närvarande en vattenläcka. Tekniker arbetar med att laga vattenläckan. Under tiden reparationsarbetet pågår kommer boende på Henrik Palmes allé, Slottsvägen och Vendevägen att vara utan vatten. Då vattenleveransen är åter kan vattnet vara missfärgat och/eller innehålla luft, börja tappa vatten i den kran som finns närmast din vattenmätare innan övriga kranar används.

Följ uppdateringar via Veolia

Tävla i återbruk och remake

2018-03-13 10:58

Upcycling

Gillar du att klippa, sy och återvinna? Går du i årskurs fem i Danderyds kommun? Då kan du vara med i en textiltävling där du ska skapa något nytt och användbart av gamla textilier eller kläder.

För att uppmärksamma problemet med att mycket textilier glöms bort i garderoben eller kastas i onödan utmanas nu alla kommunens femteklassare i en textiltävling.

Tävlingen går ut på att ta använda, gamla textilier eller kläder och göra om dessa till något nytt och användbart. De gamla tygerna kan till exempel omvandlas till ett klädesplagg, en hel klädkollektion, en möbel, en sportpryl eller kanske något man kan inreda med.

Vinnaren får ett besök på Naturhistoriska museet med biovisning på Cosmonova, guidad tur i klimatutställningen och fika i kaféet. Vinner en grupp med elever så delas priset med hela klassen.

Välkommen till textiltävlingen!

Läs mer och anmäl er före 23 mars