Skräpplockardagar i Danderyd

Alla kan vara med på skräpplockardagar, och det är enkelt! Ordna skräpplockning med barn och föräldrar på förskola eller skola.

Hur fungerar det?

Danderyd deltar varje vår i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp i vår natur, så att alla kan njuta av en ren miljö.

Material till skola, förskola och förening

I Danderyds kommun får alla skolor, förskolor och föreningar som vill arrangera en skräpplockardag material som sopsäckar, påsar, klistermärken. Ni får också en leverans med korv med bröd och festis så att ni kan ordna en skräpplockardag med grillning.

Ni väljer själva när, var och hur ni genomför skräpplockningen. Vi vill att ni väljer en strategisk plats i närheten av ert dagis eller er skola där er insats verkligen gör skillnad. 

Om ni vill ha kostnadsfritt skräpplockarmaterial och korv med bröd och festis måste ni anmäla er på Håll Sverige Rents hemsida senast den 31 mars.

Anmälan görs av en ansvarig kontaktperson på skola, förskola, eller ansvarig kontakt i förening. Anmäl er här

Material och korv med bröd körs ut under vecka 16 och 17. Det finns även möjlighet att få vegetariskt alternativ till korv, kontakta Ekomiljö om du har frågor eller önskemål: Hanna@ekomiljo.se.

Efter er genomförda skräpplockardag hämtas de fulla sopsäckarna. Maila bara Ekomiljö och berätta var era säckar finns.

Visa upp er skräpplockardag

Visa upp er skräpplockardag! Dela era bilder under hashtagen #HållDanderydRent i sociala medier.

Välkomna att vara med i kampen mot skräpet!

Tekniska kontoret

Om du har frågor eller synpunkter:

Kontakta oss

Box 74, 182 11 Danderyd

Uppdaterad: 2019-08-02

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss att förbättra danderyd.se

Tack för ditt svar.