Gåspennan

Danderyds gymnasiums novellskrivartävling ”GåsPennan”, en tävling där alla elever i åk 1-3 kan delta, ges i år ut för fjärde gången. Årets Juryn bestod av lärarna Carina Lundkvist och Pernilla Furugren samt skolans bibliotekarier Monica Liljedahl och Kristina Tingvall. Tjugo bidrag skickades in till novelltävlingen och juryn fick ett hårt arbete att välja ut de vinnande bidragen.

Vinnarna i novellskrivartävlingen Gåspennan 2022

Årets vinnare i Gåspennan 2022 för bästa novell gick till Adam Holmer i N19a för hans novell ”Dukken din”. Det fina priset bestod av ett diplom, ett presentkort på litteratur och en presentask med noveller från Novelix för framtida inspiration och skrivande.

Här kan du läsa Adams novell.

Pris delades ut till elever i åk 3, 2 och 1 för bästa noveller i varje årskurs och specialpriset Bibliotekspriset där skolbibliotekarierna väljer ut sin favoritnovell delades i år ut till Emelie Eriksson i S20b för hennes novell ”Dygnets dystra timmar”. Priset bestod förutom diplom av presentkort på litteratur och en presentask med noveller från Novelix. Priserna delades ut på studentexamen 8 och skolavslutningen 10 juni.

Här kan du läsa Emelies novell.

Tävlingen fortsätter under nästa läsår så håll utkik efter information under hösten.

Gåspennans vinnare 2022

  • Första pris för bästa novell och vinnare av Adam Holmer N19a
  • Andra placering av elev i åk 3 Tess Kotsinas N19b
  • Tredje placering av elev i åk 3 Astrid Werner E19a
  • Bästa novell av elev i åk 2 och Bibliotekspriset Emelie Eriksson S20b
  • Bästa novell av elev i åk 1 Agnes Karlsson S21c2