Vattenleverans åter: Edsviksvägen 120 samt närliggande adresser

2018-11-14 09:28

Vattenleveransen är nu åter. Vattnet kan vara missfärgat och/eller innehålla luft, börja tappa vatten i den kran som finns närmast vattenmätaren och spola tills klart vatten kommer.

Vattenleverans åter: Anundstigen 1-5, Karlsrovägen 26-28, Kraftvägen 1-7, Stenkroksvägen 8-16, Bergavägen 11 & 13 samt Falks väg 34, 36 & 41

2018-11-14 09:16

Läckan är lagad och vattenleveransen är nu åter. Vattnet kan vara missfärgat och/eller innehålla luft, börja tappa vatten i den kran som finns närmast vattenmätaren och spola tills klart vatten kommer.

Danderyd begär lagändring för ökad trygghet

2018-01-26 12:56

Tiggeri har blivit allt vanligare i Danderyd, liksom i många andra kommuner. Danderyds kommunstyrelse begär nu att ordningslagen ändras och gör det möjligt för kommuner att förbjuda tiggeri.

Att leva med tiggeri som daglig sysselsättning är inte värdigt. Många gånger är tiggare utsatta  människor som utnyttjas av andra. Samtidigt har politiker i Danderyd blivit kontaktade av medborgare som upplever ett ökat obehag och otrygghet med tiggare på allmänna platser i kommunen.

I ett brev till justitieminister Morgan Johansson har Danderyds kommunstyrelse därför begärt en lagändring som ger kommuner möjlighet att reglera tiggeriet i de lokala ordningsföreskrifterna. Det skulle kunna öka lokala politikers handlingsutrymme för att bidra till en lugnare och säkrare miljö för medborgarna, samtidigt som det signalerar att Sverige inte accepterar att människor utnyttjas, skriver kommunstyrelsens ordförande Olle Reichenberg (M) i brevet.

Danderyds kommunstyrelse: Brev till Morgan Johansson