Kornvägens förskola byter namn till Gränsgärdets förskola

På fredag den 1 maj byter Kornvägens förskola namn till Gränsgärdets förskola. Detta bland annat för att tydliggöra förskolans närhet till det grönområde som heter just Gränsgärdet.

Gränsgärdets förskola ligger på gränsen mellan Djursholm och Stocksund och består idag av två avdelningar. Precis intill förskolan ligger grönområdet Gränsgärdet och tvärs över vägen finns Stockhagens idrottsplats.

- Jag ser namnbytet som en nystart för denna fina förskola. Vi kommer nu göra det ännu tydligare att det här är en förskola som har en särskild inriktning mot motorik och natur med inslag av språk och matematik, säger Lena Wallin, tf verksamhetschef för Danderyds kommunala förskolor.

I huset där förskolan ligger finns det plats för ytterligare två avdelningar, men för att anpassa storleken på lokalerna efter antalet barn i området, kommer den delen av huset att hyras ut till annan verksamhet.

- Det finns gott om lediga platser på Gränsgärdets förskola för barn i alla åldrar både nu och till hösten. Till hösten kommer vi också att få en ny rektor hit till Gränsgärdet, vilket känns väldigt roligt, säger Lena Wallin.

Här kan du läsa mer om förskolan

danderyd.se/kornvagen

Från och med måndag kommer adressen att vara danderyd.se/gransgardet.