Ut och njut av våren!

Även om vi ska vara socialt återhållsamma så här i Coronatider så börjar våren spira omkring oss. Danderyd har så otroligt mycket härliga utomhusaktiviteter att bjuda på, så ut och njut av våren tillsammans med vänner och familj på lagom avstånd.

Fotbollsplaner

Det finns ett flertal fotbollsplaner i Danderyd, både gräs-, grus- och konstgräsplaner. Det finns även en fotbollshall.

Fotbollsplaner i Danderyd

Idrottsplatser

Passa på att besöka någon av våra fem idrottsplatser; Danderydsvallen, Danderyds gymnasiums IP, Djursholms IP, Enebybergs IP och Stockhagens IP.

Idrottsplatser i Danderyd

Boulebanor

I Danderyd finns boulebanor på flera olika platser: En på Lokevägen, två vid trafiklekplatsen Lärkängen och tre vid Kevinge äldreboende.

Boulebanor i Danderyd

Lekplatser

Det finns över 30 lekplatser i olika storlekar runt om i Danderyd. Alla finns utmärkta på en karta där du också kan få information om vad det finns för roligt att upptäcka och leka med på respektive lekplats.

Lekplatser i Danderyd

Motionsspår

Det finns utbyggda och preparerade spårsystem i Rinkebyskogen i Enebyberg och i Altorpsskogen i Djursholm. Ett motionsspår finns även i anslutning till idrottsplatsen i Stocksund. I spåren kan du både promenera, jogga och spurta!

Motionsspår i Danderyd

Naturområden

I Danderyds naturområden finns skogar, sjöar, höga höjder, gravfält, promenadstråk och många stora, vackra ekar. Miljön är varierad och ger fina möjligheter till vila, motion och härliga naturupplevelser.

Naturområden i Danderyd

Parker

I våra parker kan den som vill vara aktiv leka eller promenera. Söker du stillhet kan du med fördel slå dig ned på en parkbänk och njuta av en vacker utsikt, till exempel.

Parker i Danderyd

Utegym

I kommunens fyra utegym kan du helt gratis träna styrka med hjälp av redskapen eller göra övningar med din egen kroppsvikt som motstånd. Ett av gymmen är speciellt anpassat för aktiva seniorer.

Utegym i Danderyd

Ridspår

I anslutning till Djursholms ridhus finns ett antal anlagda ridspår. Spåren är i huvudsak förlagda till den gamla banvallen i Djursholm samt i Altorpskogen.

Ridspår i Danderyd