Till innehållet
Översätt

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation

Stipendiater och hedersplakett 2020

Kulturstipendiater 2020

Offentliggörs i början av juni.

Hedersplakett för kulturgärning 2020

Karin Nordvaller

Motivering: Karin Nordvaller tilldelas Danderyds kommuns Hedersplakett för sitt mångåriga bidrag till att lyfta fram kulturlivet i Danderyd, både som organisatör och inom föreningslivet. Hennes organisationsförmåga, entusiasm och engagemang för hembygden Danderyd kommer till glädje för många av kommunens invånare, bland annat genom det populära arrangemanget Konstrundan.

Gösta Malmengård

Motivering: Gösta Malmengård tilldelas Danderyds kommuns Hedersplakett för sitt bidrag till bevarandet av författaren Stig Dagermans minne, samt till kulturlivet i Danderyd då han upplåtit sitt hem för musikaliska salonger, litterära sammankomster och visningar av sin unika samling Rosenthalporslin samt trädgård med ovanliga Rhododendronsorter.

Ungdomsledarstipendiater 2020

Joel Åkerlund, GTG Padel Club

Motivering: Joel Åkerlund är bara 20 år men har redan visat på stort engagemang för att utveckla ungdomsföreningen samt varje barn. Joel har varit en bidragande orsak till att klubben har växt så fort och har nu blivit en uttalad ambassadör för hela verksamheten och klubben. Joel har med egen initiativ drivit frågor som upphämtning av skolbarn till träningen (3 ggr i veckan) samt varit med och startat padelgymnasiet med Danderyds gymnasium.

Maria Hårdh, Danderyds Sim

Motivering: Maria Hårdh har sedan hon började i klubben för snart 8 år sen dedikerat mycket av sin tid till att få barn och ungdomar i Danderyds Sim att uppskatta simning och fortsätta simma långt efter att de lärt sig de första simtagen och tagit sina första märken. Marias positiva personlighet, engagemang och entusiasm uppskattas inte bara av Danderyds Sim utan även av många simmare och föräldrar. Hon är en grundpelare i det viktiga arbetet att ta hand om våra yngre och lära dem simma, utbilda dem i säkerhet i vattnet, guida dem i deras första uppvisning/tävling och få dem att uppskatta simning samt fostra dem i vår klubb.