Till innehållet
Översätt

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation

Stipendiater och hedersplakett 2020

Här presenteras samtliga 2020 års stipendiater och mottagare av hedersplakett för kulturgärning. Grattis!

Kulturstipendiater 2020

Alexander Mockrish - Dans – Klassisk balett, 10 000 kr  

Ut motiveringen: ”En klassisk Streetstar” och en tangokavaljer. Trots sin unga ålder har Alexander redan en otrolig skicklighet och behärskning av teknik inom den klassiska balettkonsten. Alexander visar trygghet på scenen.

Adam Amanbaev - Piano/Flygel - 6000 kr

Ut motiveringen: Som relativt ”nykläckt” pianist imponerar Adam med en anmärkningsvärd teknisk potential och äkta konstnärlig personlighet som berör på djupet.

Nicole Vargas - Teater - 6000 kr

Ut motiveringen: Då Nicole behärskar den dramaturgiska bågen kan hon på ett inspirerande och djupt drabbande sätt fånga sin publik.

Michelle Berglund - Måleri – 5000 kr

Elvira Mourou - Måleri – 5000 kr

Sofia Trende - Måleri – 5000 kr

Ebba Eriksson - Digitalt måleri – 2000 kr

Siri Hansen - Smyckeskonst – 2000 kr

Adam Berg, Musik/gitarr och sång, 1 000 kr

Artur Lindström, Musik/piano, 1 000 kr

Adam Löwenberg, Musik/egna låtar, 1 000 kr

Emil Westerlund, Musik/piano och sång, 1 000 kr

Killian Halvorsen, Musik/elgitarr och sång, 1 000 kr

Lucas Pellbäck, Musik/sång, 1 000 kr

Ludwig Holzapfel, Musik/trombon, 1 000 kr

Natalie Reigo, Musik/sång, 1 000 kr

Rebecka Husberg, Musik/trummor, 1 000 kr

Läs alla motiveringar här

Hedersplakett för kulturgärning 2020

Karin Nordvaller

Motivering: Karin Nordvaller tilldelas Danderyds kommuns Hedersplakett för sitt mångåriga bidrag till att lyfta fram kulturlivet i Danderyd, både som organisatör och inom föreningslivet. Hennes organisationsförmåga, entusiasm och engagemang för hembygden Danderyd kommer till glädje för många av kommunens invånare, bland annat genom det populära arrangemanget Konstrundan.

Gösta Malmengård

Motivering: Gösta Malmengård tilldelas Danderyds kommuns Hedersplakett för sitt bidrag till bevarandet av författaren Stig Dagermans minne, samt till kulturlivet i Danderyd då han upplåtit sitt hem för musikaliska salonger, litterära sammankomster och visningar av sin unika samling Rosenthalporslin samt trädgård med ovanliga Rhododendronsorter.

Ungdomsledarstipendiater 2020

Joel Åkerlund, GTG Padel Club

Motivering: Joel Åkerlund är bara 20 år men har redan visat på stort engagemang för att utveckla ungdomsföreningen samt varje barn. Joel har varit en bidragande orsak till att klubben har växt så fort och har nu blivit en uttalad ambassadör för hela verksamheten och klubben. Joel har med egen initiativ drivit frågor som upphämtning av skolbarn till träningen (3 ggr i veckan) samt varit med och startat padelgymnasiet med Danderyds gymnasium.

Maria Hårdh, Danderyds Sim

Motivering: Maria Hårdh har sedan hon började i klubben för snart 8 år sen dedikerat mycket av sin tid till att få barn och ungdomar i Danderyds Sim att uppskatta simning och fortsätta simma långt efter att de lärt sig de första simtagen och tagit sina första märken. Marias positiva personlighet, engagemang och entusiasm uppskattas inte bara av Danderyds Sim utan även av många simmare och föräldrar. Hon är en grundpelare i det viktiga arbetet att ta hand om våra yngre och lära dem simma, utbilda dem i säkerhet i vattnet, guida dem i deras första uppvisning/tävling och få dem att uppskatta simning samt fostra dem i vår klubb.