Eldningsförbud i Stockholms län

2018-05-14 18:42

Länsstyrelsen har i dag beslutat att eldningsförbud gäller i Stockholms län med hänsyn till att det råder hög brandrisk i skog och mark. Förbudet omfattar hela Stockholms län från och med den 17 maj, klockan 15.00, och varar tills vidare. När eldningsförbud råder är grillning endast tillåtet i för ändamålet framtagna grillar eller vid särskilt iordningställda grillplatser som är utformade så att det inte finns risk för brandspridning.

Nyheter

Nyhetsarkivet innehåller nyheter från i år och från förra året.

 • 2018-05-22

  Det är värmebölja i Stockholm och det gör att det går åt ovanligt mycket vatten. Nu behöver vi hjälpas åt att använda vattnet smart och undvika onödig förbrukning. 

 • 2018-05-17

  Nu är det klart vilka som tilldelas årets kulturstipendium, ungdomsledarstipendium och hedersplaketten för kulturgärning.

 • 2018-05-17

  Det växer för fullt i våra trädgårdar just nu men tänk på att beskära dina häckar och buskar så att sikten är fri vid gatukorsningar och utfarter. Det är viktigt att växtligheten inte heller växer ut över trottoarer så att de gående tvingas ut i körbanan. Om vi alla hjälps åt minskar vi risken för olyckor!

 • 2018-05-09

  VA-arbetet på Edsviksvägen är tyvärr försenat och kommer att pågå till slutet av juni. Det är svåra markförhållanden som försenar arbetet . Alla berörda fastighetsägare informeras kontinuerligt.

 • 2018-05-07

  Du kan nu se eftersändningen av kommunfullmäktiges sammanträde. 

 • 2018-04-24

  På måndag är det Valborgsmässoafton. I Danderyd kan du fira Valborg på fyra olika ställen, här hittar du tid och plats för eldarna. 

 • 2018-04-23

  Fredagen den 4 maj är det dags för årets cykeldag i Danderyd. Cykla förbi Danderyds sjukhus T-bana eller cykelparkeringen vid Mörby station på morgonen. På eftermiddagen finns vi på plats utanför T-baneingången vid Mörby centrum. Prata med oss samtidigt som du kan få din cykel genomgången av cykelmek (endast vid Danderyds sjukhus) eller plocka upp vår goodiebag.

 • 2018-04-20

  Energi- och klimatrådgivningen i Danderyd bjuder in till ett seminarium om solenergi i Danderyds gymnasium onsdagen 25:e april.