Förändring bland fristående skolor i Djursholm

Huvudmännen för den fristående skolverksamheten Elevverket i Djursholm har idag informerat Danderyds kommun och berörda vårdnadshavare om att de från och med i höst kommer att koncentrera sin skolverksamhet till en fastighet, istället för att ha två så som idag.

en flicka går i skogen

Elevverket har idag en skola för lågstadiet på Emblavägen och en skola för mellanstadiet på Danderydsvägen. Det är den sistnämnda som nu har sagts upp.

Förändringen innebär att Elevverket till hösten inte kommer att starta någon årskurs 4 då lokalen på Emblavägen inte har plats för detta. Elevverket har dock som mål att de till hösten 2025 åter ska ha alla klasser i årskurs F-6.

De elever som går i årskurs 3 på Elevverket idag och som har ansökt om att börja i årskurs 4 där till hösten, behöver nu ansöka om plats i annan skola. Det görs via e-tjänsten nedan. Alla elever som är folkbokförda i Danderyd har rätt till en plats i en kommunal skola i kommunen.

E-tjänst för vårdnadshavare

Här ansöker du som är vårdnadshavare till ett barn som till hösten hade tänkt gå i årskurs 4 på Elevverket om plats på annan skola i Danderyd.

E-tjänst för ansökan om plats i annan skola

Mer information

För mer information om Elevverkets verksamhet och planer, kontakta dem. 

Kontakta Elevverket