Sommarbytik 2024

Sommaren är äntligen på ingång och den 15 juni slår vi upp portarna till en ny återbruksdag – denna gång med sommartema. Det handlar om prylar, både för stora och för små, för soliga- och regniga sommardagar och för fartfyllda aktiviteter eller för en lugn dag i hängmattan.

Det här är en BYTik

En BYTik är en plats dit du kan komma och lämna saker du inte längre vill ha eller har glädje av. Hittar du inlämnade saker som du tycker om – ta med dem hem utan kostnad. Ingen föranmälan, inga pengar, inget krångel. Det går bra att ta utan att ge. Målet är att ge fler prylar ett längre liv och att de kan sprida glädje till en ny ägare.

Tema sommar 2024

Temat denna gång är både prylar som kan användas regniga och soliga sommardagar och saker både för vuxna och för barn. Det kan handla om allt från aktiva strandspel, till odlingstillbehör eller en till god bok att läsa i hängmattan. Eller kanske ett pussel att lägga de dagar sommarregnet strilar ned utanför fönstret.

Var och när?

Datum och tid: Den 15 juni, klockan 11–15
Plats: Utanför biblioteket i Mörby Centrum

En extra bonus denna gång är att återbruksdagen sammanfaller med bibliotekets bokbytarvecka i Mörby Centrum. I samband med återbruksdagen den 15 juni kommer ett bokbord flyttas ut utanför biblioteket.

Viktigt att veta

  • Eftersom utrymmet är begränsat kan vi tyvärr inte ta emot skrymmande saker. Riktlinjen är att det ska kunna bäras av en person.
  • Vi tar inte emot några mjuka plastleksaker alls och inga hårda plastleksaker tillverkade innan år 2013. Detta då de kan innehålla hälsoskadliga ämnen.
  • Lämna och ta max fem böcker i fint skick vid bibliotekets bokbord. Ta gärna en bok oavsett om du byter eller inte.

Lämna saker i förtid

Vill du lämna in saker innan eventet? Från och med den 10 juni tar vi gärna emot prylar vid kommunens Kontaktcenter i Mörby Centrum (plan 5).

Varför en återbruksdag?

Kommunens avfallsenhet anordnar med jämna mellanrum event för att uppmuntra till återanvändning och återbruk. Syftet är att uppmärksamma vikten av återanvändning och att minska avfallsmängderna. Tyvärr slängs idag många saker i onödan. Hjälp oss att ge prylarna ett längre liv!

Det som blir över efter evenemanget tas omhand av avfallsbolaget SÖRAB och deras samarbetspartner för återanvändning eller sparas till kommande återbruksdagar som kommunen arrangerar.

Kontakt

Vid frågor är du varmt välkommen att kontakta kommunens avfallsenhet på matavfall@danderyd.se