Mötesplatser och språkträning

Öppna förskolan

Det finns fyra öppna förskolor i Danderyd. Dessa är jättebra mötesplatser för dig som är föräldraledig och barnen.

Öppna förskolan

Drop-in fotboll för integration

Plats och tid är Mörbyskolans BP, Vendevägen 94, lördagar, kl. 18 - 20. Drop-in fotboll för alla som bor i Danderyd och är över 18 år. 

Fotbollsträningen är gratis och ingen föranmälan krävs. IFK Stocksund ställer upp med tränare och Alla Tillsammans i Danderyd bidrar med två assisterande tränare som tidigare har spelat mycket fotboll och varit fotbollstränare. 

Förhoppningen är att det ska vara en bra mix av nyanlända och etablerade kommuninvånare. Tanken är att fotbollsplanen blir en mötesplats för fotbollsintresserade – där möjligheten att knyta nya kontakter öppnas för alla deltagare.

Arrangörer är Danderyds Kommun i samarbete med IFK Stocksund och Alla Tillsammans i Danderyd med stöd från Stockholmsidrotten.

IFK Stocksund

Gå med i Facebookgruppen: Alla tillsammans i Danderyd

Löpgrupp för kvinnor

Mötesplatsen är 18.45 vid Eneby torg utanför Marias hårsalong, måndagar udda veckor.

Här träffas både etablerade och nyanlända kvinnor på ett avslappnat och välkomnande sätt, samtidigt som det ger både frisk luft och möjlighet till motion. Gruppen joggar eller promenera 2,5 eller 5 km. Om du vill finns även möjlighet att hänga på en större löpgrupp som kör olika löpövningar, intervaller och styrka.

Gå med i FB-gruppen SSE Welcome så får du all information du behöver för att delta.

SSE Welcome

Kommunens kultur- och fritidsutbud

Kommunen har ett stort kultur- och fritidsutbud där alla kommuninvånare är välkomna och kan träffas utifrån gemensamma intressen. Se Upplev och göra i Danderyd för mer information:

Uppleva och göra

Welcome!   

Ladda ner appen som gör det lättare för nyanlända och lokalbor att få kontakt genom att chatta och mötas. Welcome! finns på fyra språk: arabiska, persiska, svenska och engelska. Chattar kan direktöversättas mellan språken. Du kan filtrera flödena så att du kopplas med människor som bor i ditt närområde. Appen finns på App store och Google play store.

Ladda ner Welcome via App store

Socialförvaltningen

Box 28, 182 11 Danderyd

Fax 08-568 911 04

Kontakta oss

Mörby centrum, våning 5, ingång mellan Må bra och Apoteket (entré F).

Anmäl ditt besök i Kontaktcenter.

Ordinarie öppettider för Kontaktcenter: måndag-fredag 8-17.

Uppdaterad: 2021-08-11

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss att förbättra danderyd.se

Tack för ditt svar.