Återbruksdag med sommartema

Återigen slår vi upp portarna till återbruksdag (BYTik) – denna gång med sommartema. Det handlar om prylar, både för stora och för små, för soliga- och regniga sommardagar och för fartfyllda aktiviteter eller för en lugn dag i hängmattan.

Arrangör: Kommunens avfallsenhet
Datum: 15 juni 2024
Tid: 11:00 - 15:00

Sommarbytik 2024

En Bytik uppmuntrar till återbruk och bygger på principen; ge något du inte behöver och ta hem något som du vill ha (fast du behöver inte ge för att få ta). Denna gång handlar det om prylar för sommaraktiviteter. Det kan handla om allt från aktiva strandspel, till odlingstillbehör eller en till god bok att läsa i hängmattan. 

Lämna saker i förtid

Vill du lämna in saker innan eventet? Från och med den 10 juni tar vi gärna emot prylar vid kommunens Kontaktcenter i Mörby centrum (plan 5). Det går också bra att ta med dina saker direkt till själva eventet.

Bokbytarbord

Återbruksdagen sammanfaller i år med sista dagen på bibliotekets bokbytarvecka i Mörby centrum. Arrangemanget pågår 10–15 juni. I samband med återbruksdagen den 15 juni kommer ett bokbord flyttas ut utanför biblioteket. Lämna och ta max fem böcker i fint skick. Det går bra att ta utan att ge.

Viktigt att veta

Eftersom utrymmet är begränsat kan vi tyvärr inte ta emot skrymmande saker. Riktlinjen är att det ska kunna bäras av en person. Vad gäller leksaker tar vi inte emot några mjuka plastleksaker alls och inga hårda plastleksaker tillverkade innan år 2013. Detta då de kan innehålla hälsofarliga ämnen.

Varmt välkommen!

Sommarbytik 2024