Ny portal för självservice

Nu utvecklar kommunen sina e-tjänster för att bättre möta invånarnas och företagarnas behov. Portalen som lanseras den 29 maj får namnet Självservice.

Digital document online Electronic signature, document management paperless office E signing, signing business contract concept Virtual Technology AR Augmented Reality or VR Virtual Reality metaverse

E-tjänster är ett samlingsbegrepp för alla kontaktytor där man som invånare eller företagare kan skapa och hantera sina ärenden mot kommunen direkt via digitala gränssnitt och kanaler. Detta går att göra både via Danderydsappen och via kommunens webbplats.

Portalen där vi samlar dessa tjänster har fått namnet Självservice eftersom den även samlar blanketter för de tjänster som ännu inte är digitala. Vi har grupperat tjänsterna utifrån samma områden som webbplatsen är byggd kring och det går även att söka efter e-tjänster och blanketter.

Mina sidor

Vi inför även en service som kallas för Mina sidor. För e-tjänster som kräver inloggning kommer användaren att kunna följa många av sina ärenden. På Mina sidor kommer det även vara möjligt för flera parter att signera ett dokument. Under året kommer Mina sidor successivt att utökas med fler e-tjänster.

Länk till portalen:

Självservice - Danderyds kommun